MTB

Velo cienītāji aicināti uz šonedēļ gaidāmo “VeloExpress” LČ  MTB maratonā

Šīs nedēļas svētdienā, 28. augustā, Jēkabpils novada Kūkās norisināsies “VeloExpress” Latvijas čempionāts MTB maratonā. Tajā piedalīties kādā no trim distancēm var ikviens velo cienītājs. Reģistrācija līdz piektdienai turpinās mājaslapā www.lrf.lv. Foto: Kaspars Suškevičs. 

Otro gadu pēc kārtas Latvijas labākie kalnu riteņbraucēji maratona disciplīnā tiks noskaidroti Jēkabpils novada Kūku pagasta Sūnās. “Veloklubs Līvāni” un Latvijas Riteņbraukšanas federācija ikvienam velo cienītājam sola lielisku svētdienu ļoti aizraujošās un čempionāta nosaukuma cienīgās trasēs.

Būtiski, ka pasākums ir pieejams ļoti plašai velo sabiedrības daļai. Ja par čempiona tituliem 19 vecuma grupās sacentīsies licencētie braucēji, tad tiem, kuri vēl pie licencēm nav tikuši, būs iespējams startēt Open braucienos gan maratona, gan pusmaratona, gan arī iesācēju/ pusaudžu distancēs.

Sacensību trases veidojis Dainis Skrūzmanis ar savu domubiedru komandu. Tās būs ļoti līdzīgas tām, kādas tika pieredzētas pērn. Netrūks ne stāvu un pagaru kāpumu, ne skaistu nobraucienu, baudāmu taku un citu pārbaudījumu. 68 kilometru garās maratona distances dalībnieki veiks divus apļus, 35,5 kilometru pusmaratona distancē tiks veikts viens aplis. Tikmēr pusaudžu un iesācēju brauciens būs 11 kilometru garš.

Maratona distancē par Latvijas čempiona tituliem sacentīsies Elites, U23, CFA, Mater 1 – 4+ vīriešu un sieviešu elites/U23 grupu sportistes. Tiem braucējiem, kuriem nav licenču, bet ir vēlme braukt maratonu, būs iespējams startēt Open 19+ vīriešu un sieviešu grupu braucienos. Jāatzīmē, ka sievietes, novērtējot to nozīmīgumu pasākumā, startēs ar atsevišķu startu piecas minūtes pēc kungiem.

Pusmaratonā par Latvijas čempionu tituliem sacentīsies U18, 16, U14 puišu un meiteņu grupu, M5+ vīru, CFA, kā arī Master1+ dāmu grupu braucēji. Bez licencēm pusmaratonā startēs Open 13+ grupu braucēji.

Pirmo reizi Latvijas čempionāta vērtējumā iekļautas U12 grupas puišiem un arī meitenēm. Lai arī Latvijas čempiona titulus izcīnīs licencētie šo kategoriju braucēji, startēt varēs arī pārējie. Tikmēr pārējiem, kuriem rūdījums vēl nav tik liels, lai brauktu pusmaratonu, būs iespēja startēt iesācēju klasēs.

Organizatori noteiks ne tikai ātrākos individuālajā ieskaitē, bet arī komandu vērtējumā. Tas notiks ne tikai maratona, bet arī pusmaratona distancēs. Komandu vērtējumam balvas nodrošinās pasākuma atbalstītājs “Daugulis un partneri”

Atbalstītāju parūpējušies par ļoti vērtīgām balvām arī individuālajos vērtējumos. Tā “Granit Parts Latvia” nodrošinās naudas balvas labākajiem absolūtajos vērtējumos, kamēr izlozē dalībnieki varēs tikt pie vērtīgām balvām no “VeloExpres” “Virši”, “Isostar”, “Jersikas Čipši”, “Zaķumuižas ūdens” un “Piebalgas alus”.

Par godam pieveiktu distanci dalībnieki saņems veldzējošo “Zaķumuižas ūdeni”, gardo keksu no “Daugulis un partneri” un spēcinošas pusdienas.

Reģistrācija un nolikums aplūkojams Latvijas Riteņbraukšanas federācijas mājaslapā https://cyclingforall.lv/comp/view/92

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044