MTB

Mārtiņš Blūms uzvar Vivus.lv MTB Maratona noslēdzošajā posmā Apē

10.septembrī Apē noslēdzās Vivus.lv MTB maratona 16.sezona, kurā uzvaru 100 kilometru distancē svinēja CST PostNL Bafang komandas braucējs Mārtiņš Blūms. Lai arī diena iesākās diezgan vēsa, 100km distancē uz starta devās kupls dalībnieku skaits. Sezonas līderi savas vietas kopvērtējumam bija atstājuši uz pēdējo posmu, līdz ar to cīņa Apē viss izšķirsies finišā. Lai gatavotos uz Pasaules čempionātu maratonā, kas pēc nedēļas norisināsies Dānijā, ieradās arī MTB riteņbraucējs Mārtiņš Blūms.

              MTB Maratona 100km distance šogad svinēja 5 gadu, līdz ar to īpaši tika godāti tie riteņbraucēji, kuri startējuši visus piecus gadus. Šķērsojot finiša līniju viņi saņēma īpašo piemiņas medaļu, pirms starta par medaļu varēja pretendēt 80 dalībnieki, bet no tiem uz startu ieradās un finišēja 62 dalībnieki!

              Pavisam interesantas un intrigām bagātas izvērtās noslēguma sacensības Apē, jo līdz pat finišam nebija skaidrs, kurš uzvarēs maratona, gan pusmaratona distanču kopvērtējumā, jo līderi savas vietas līdz Apei vēl nebija noskaidrojuši. Maratonā par uzvaru cīnās DTG/MySport komandas braucēji Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš, bet Latvijas Valsts mežu pusmaratona distancē juniors Dako Ziemeļvidzeme braucējs Rainers Zviedris un pagājušās sezonas līderis, Roadex  komandas braucējs Ģirts Cirvelis.

Pirmie distancē plkst.9.00 devās Veloprofs.lv Maratona dalībnieki, kuriem jāmēro 100 kilometru distance ar nepilniem 1800 kāpuma metriem. Lielu daļu distances līderu grupiņa sastāvēja no 3 braucējiem: Muižnieks, Blūms un Bogdanovičs. Neilgi pirms finiša Muižnieks un Blūms atrāvās, un līdz finišam brauca kopā, taču finiša pēdējos metrus sprintā mēģināja noskaidrot uzvarētāju. Ātrāks šoreiz izrādījās Mārtiņš Blūms, bet Muižniekam izcīnīts kopvērtējuma līdera gods. Trešā vieta Giant /Liv Team Latvia komandas braucējam Bogdanovičam, kurš arī trešajā vietā kopvērtējumā. Savukārt, Lauris Purniņš finišā ceturtais, bet kopvērtējumā Laurim godpilnā otrā vieta.

Savukārt starp dāmām arī sezonas līdere Katrīna Jaunslaviete-Ķipure (ZZK), kas izcīnīja uzvaru arī Apē un nodrošināja pirmo vietu kopvērtējumā. Otrā Apē finišēja Lelde Ardava (Veloprofs.lv), kura arī kopvērtējumā otrā, bet trešā vietā EMU Mālpils SK braucējai Beātei Kovgerei, bet kopvērtējumā trešā vieta Evelīnai Ermanei-Marčenko (Giant /Liv Team).

Latvijas Valsts mežu pusmaratona distances dalībnieki trasē devās plkst.12.30. Šoreiz pusmararatona braucējiem bija jāmēro 50 kilometru gara trase, kas pārbaudīja braucēju uzmanību un spēku. Tā kā šajā posmā noskaidrojās, kurš tad būs sezonas līderis, tad pārsteigumu sagādāja Dako Ziemeļvidzemes braucēji, brāļi Zviedri, kas svinēja dubultuzvaru distancē. Juniors Rainers ļāva uzvarēt brālim Naurim, kuram šīs bija pirmās MTB Maratona sacensības šajā sezonā. Savukārt, Raineram kopvērtējuma līdera gods un otrā vieta Apē. Trešajā vietā Ģirtam Cirvelim, kam šoreiz sezonas kopvērtējumā otrā vieta, bet trešajā vietā kopvērtējumā Rolandam Zarītim (Patria Bottecchia).

Dateks.lv Pusaudžu distancē spoža sezona līderim Rihardam Lozberam (DTG/MySport), kuram uzvara arī Apē un kopvērtējuma līdera gods jau divas sezonu pēc kārtas. Apē otrais un kopvērtējumā arī Alvils Pētersons (Riteņvasara), bet trešais Krists Buncis. Savukārt, meitenēm uzvara Apē un kopvērtējumā Laurai Kliesmetei (Baltais), otrā vieta Apē Lindai Briltei (VeloLifestyle/SmiltenesBJSS), bet trešā DTG/Mysport braucēja Loretai Vaisūnai. Kopvērtējumā otrā vieta Samantai Celitānei (Velo Ekspress Scott), bet trešā Loreta Vaisūna.

Apes īpašā atmosfēra un kuplais dalībnieku, skatītāju skaits piešķīra īpašu noskaņojumu sezonas noslēgumam, tāpēc liels paldies visiem, kas šo sezonu padarīja interesantu un aizraujošu! Uz tikšanos jaunajā 2023.gada MTB Maratons velo sezonā!

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044