MTB

Blūms spraigā cīņā izcīna vēsturisku panākumu – 6. vietu PČ MTB maratonā

Sestdien Dānijā aizvadīts pasaules čempionāts MTB maratonā. Vīru elites grupā 120 kilometru garajā un ļoti dinamiskajā trasē ļoti augsto sesto vietu 135 dalībnieku konkurencē izcīnīja Mārtiņš Blūms, kurš tādējādi sasniedza visu laiku augstāko panākumu Latvijas MTB maratonistu vidū pasaules čempionātos. Karjeras rekords arī Oskaram Muižniekam, kurš izcīnīja 22. pozīciju.

 Pēc vairākiem gadiem kalnu valstīs, šogad pasaules čempionāts MTB maratonā risinājās Dānijā. Sacensību organizatori bija parūpējušies par ļoti dinamisku, tehnisku un pauguriem bagātīgu trasi. Viena apļa garums sasniedza 40 kilometrus. Vīru elites sacensībās sportisti veica trīs apļus, kuros bija ietverti nepilni 2000 augstuma metru.

Starp 135 dalībniekiem bija arī četri šobrīd vadošie Latvijas kalnu riteņbraucēji – Mārtiņš Blūms, Oskars Muižnieks, Lauris Purniņš un Māris Bogdanovičs. Ja Oskaram un Laurim starta pozīcijas bija aptuveni vidū, tad Blūms un Bogdanovičs sāka no pašas aizmugures.

Lieliskas sacensības padevās Blūmam un Muižniekam. Mārtiņš ar ļoti eksplozīvu sniegumu visai ātri strauji uzlabojas savas pozīcijas, distances laikā panākot arī līderus. Tikmēr Oskars Muižnieks stabili brauca otrajā vadošajā grupā. Trases specifika bija tāda, ka šaurām un tehniskām vietām sekoja platāki posmi. Galvenā cīņa notika tieši pirms sašaurinājumiem. Nereti tā beidzās arī ar kritieniem.

Līderu pulkā sacensību beigu daļā solo vadību ieguva jaunzēlandietis Samuels Gazē. Toma Skujiņa treniņu biedrs vadību nosargāja un kļuva par jauno pasaules čempionu (04:16:51). Otrā vieta daudzkārtējam MTB pasaules maratona čempionam Andreasam Zēvaldam (+00:00:16)

Ļoti saistoša cīņa izvērtās par trešo vietu. Tajā iesaistījās arī Mārtiņš Blūms. Cēsinieks sīvi spēkojās ar Dānijas un Vācijas sportistiem. Finišā Mārtiņam augstā sestā vieta, kas atkal ir jauns ieraksts Latvijas MTB vēstures grāmatās. Distancē Mārtiņš pavadīja 4 stundas 17 minūtes un 51 sekundi. Bronzas medaļa, ko izcīnīja mājinieks Simons Andreasens, palika 3 sekunžu attālumā.

Karjeras visu laiku labāko rezultātu sasniedza “DTG – MySport” komandu ikdienā pārstāvošais Oskars Muižnieks. Liepājas pilsētas sportists demonstrēja stabilu sniegumu un finišā iebrauca kā 22. ātrākais. Oskars uzvarēja otrās grupas finiša spurtā. Trasē viņš pavadīja 4 stundas 24 minūtes un 15 sekundes.

Eiropas Masters čempions Lauris Purniņš elites grupā finišu sasniedza 64. vietā. Lauris trasē pavadīja 4 stundas 33 minūtes un 21 sekundi. Tikmēr Māris Bogdanovičs pēc tehniskiem defektiem finišu nesasniedza. Finišēja 122 riteņbraucēji.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044