MTB

Ālītis un Jaunslaviete – Kipure triumfē LVM MTB maratona sezonas kopvērtējumā

Svētdien Ropažu novada Zaķumuižā aizvadīts sezonas noslēdzošais Latvijas valsts mežu Kalnu divriteņu maratona posms. “Toyota Gravel” distancē absolūtajos vērtējumos nepārspēti palika – Andris Vosekalns un Lija Laizāne. Tikmēr “Lielbāta” MTB braucienā pirmās vietas guva – Jānis Rubiks un Anita Antone.

Sezonas finālposms Zaķumuižā braucējus sagaidīja ar saulainu un braukšanai ļoti patīkamu laiku. Trases veidotājs bija parūpējies par ātrām un sezonas noslēgumam atbilstošām trasēm. Starta un finiša zona atradās Zaķumuižas stadionā, kur notika arī azartiskie “Maxima” bērnu braucieni. Lielai daļai braucēju noslēdzošais posms bija izšķirošs cīņā par kopvērtējumu, kur no septiņiem posmiem tika vērtēti pieci labākie.

“Toyota Gravel” distance bija 55 kilometru gara un sastāvēja no grants, meža un nedaudz asfalta ceļiem. Trases laikā vadībā izvirzījās četru braucēju liela līderu grupa ar Andri Vosekalnu, Māris Bogdanoviču, Robertu Draugu un kopvērtējuma līderi Uldi Ālīti. Beigu daļā nelielu divvadību ieguva Vosekalns un Bogdanovičs, kuri finiša spurtā arī noskaidroja uzvarētāja likteni. Pozīcija nedaudz labāka bija alūksnietim Vosekalnam (“Evelo tem”), kurš arī svinēja uzvaru (01:41:43). Nepilnu sekundi Andrim zaudēja Māris Bogdanovičs (“Giant&Liv team Latvia”). Tikmēr cīņā par trešo vietu Uldis Ālītis (“DTG – MySport”), kurš nedaudz apsteidza Robertu Draugu (“VeloExpress Scott”). Abi uzvarētājam zaudēja 16 sekundes. Labāko sešiniekā iekļuva arī – Sandijs Kļaviņš un Mārtiņš Daļeckis.

Kopvērtējumā uzvaru nosargāja Uldis Ālītis. Otrā vieta viņa komandas biedram Jurim Damškalnam, bet trijnieku noslēdza Sandijs Kļaviņš, kurš uz trešo vietu pakāpās vien pēdējā posmā.

Dāmām posmā droši uzvarēja Latvijas eksčempione Lija Laizāne (01:50:55). Spāņu komandas “Eneicat Global” pārstāve tuvāko sekotāju Katrīnu Jaunslavieti – Kipuri (“ZZK”) apsteidza par vairāk nekā 3 minūtēm. Tikai 8 sekundes no Katrīnas atpalika “ĀdažiVelo” pārstāve Renāte Rodionova, kurai vieta uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. Sezonas kopvērtējumā Katrīnai uzvara, otrajā vietā sekoja Renāte, bet trijnieku noslēdza Krista Pūcīte (“Roadex”).

Komandu ieskaitē posmā uzvaras laurus plūca “Dako Ziemeļvidzeme”, kam sekoja “DTG – MySport” un “Evelo team” vienības. Kopvērtējumā savu dominanci turpināja “DTG – MySport”, kam sekoja “Dako Ziemeļvidzeme” un “Virsotne/ Marmot” vienības.

38,3 kilometru garajā “Lielbāta MTB” distancē uzvarētāja liktenis atrisinājās vien pēdējos kilometros. Solo atrāvienu cīņā ar skaitliskā pārsvarā esošajiem “Dako Ziemeļvidzeme” sportistiem veica kopvērtējuma līderis Ģirts Cirvelis. “Roadex” komandas braucēju vien pašās beigās panāca “Dako Ziemeļvidzeme” sprinteris Jānis Rubiks, kurš spurtā bija nedaudz ātrāks un pelnīti guva pirmo uzvaru šosezon. Cirvelim otrā vieta, bet trešais bija “VeloRīts” pārstāvis Reinis Markss.

Sezonas kopvērtējumā uzvarēja Cirvelis, kuram jau trešais uzvarētais gads pēc kārtas. Otrā vieta Raineram Zviedrim, bet trešā Jānim Rubikam (abi “Dako Ziemeļvidzeme”). Dāmām posmā pārliecinoši uzvarēja “Jaunā apvienība” komandas sportiste Anita Antone, kura kopvērtējuma līderi Lauru Ramani no “Bauskas velokomandas” apsteidza par 3 minūtēm un 5 sekundēm. Trešā ātrākā Zaķumuižā bija jauniešu grupas čempione Amanda Reilija Zariņa, kura Ramanei piekāpās vien mazāk kā par sekundi. Kopvērtējumā pirmā Laura Ramane, otrā Anita Antone, bet trešā Amanda Reilija Zariņa.

Junioru grupā posmā un kopvērtējumā uzvarēja Rainers Zviedris (“Dako Ziemeļvidzeme”). Otrais bija “Skanste Virši” braucējs Linards Lukss, bet trešais “MSĢ” pārstāvis Dominiks Timšāns. Komandu ieskaitē uzvarēja “Dako Ziemeļvidzeme”, kas palika nepārspēti arī kopvērtējumā. Otrajā vietā posmā palika “Skanste Virši”, bet trešajā “RNC” vienība.

Ātrs bija arī “Mammadaba” veselības brauciens, tajā piedaloties gan vienkāršiem dabas baudītājiem, gan arī azartiskajiem zēnu un meiteņu grupu braucējiem. Spraigā finiša spurtā par mata tiesu uzvaru izcīnīja kopvērtējuma līderis Rihards Lozbers no “DTG – MySport”, kuram šis bija septītais triumfs tik pat aizvadītajos posmos. Otrais finišēja Helvijs Kancers (“MSĢ/ RRS”), bet trešais Alvils Pētersons (“RRS/ Riteņvasara”). M12 grupā pirmais finišā Valts Skujiņš, bet abās meiteņu grupās triumfēja – Kate Skujiņa un Samanta Celitāne.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044