MTB

Blūms sezonu noslēdz ar ceturto vietu HC kategorijas sacensībās Grieķijā

Latvijas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms (“CST PostNL Bafang”) svētdien Grieķijā finišēja ceturtajā vietā UCI  HC kategorijas XCO krosā -  “Salamina Epic 6”. Šīs cēsiniekam bija sezonas noslēdzošās sacensības.

Grieķijas lielākajā salā – Salamisā – deviņu dienu laikā notika sešas UCI līmeņa MTB Olimpiskā krosa (XCO) sacensības. Daļa no tām bija C1, bet daļa HC kategorijas starti. Ņemot vērā, ka aktīvi notiek UCI punktu vākšana olimpiskajā nāciju rangā, sacensības pulcēja ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu. Pārstāvētas bija virkne pasaules MTB riteņbraukšanas lielvalstis, tostarp arī Šveice, Francija, Vācija, Itālija un Dānija.

Svētdien sacensību sērija noslēdzās ar HC kategorijas krosu. Tas nozīmēja, ka sportistiem bija iespēja cīnīties par lielāku UCI punktu skaitu nekā iepriekš aizvadītajās C1 kategorijas sacensībās.

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms savu sezonas noslēdzošo startu aizvadīja sekmīgi. Ilgi Mārtiņš turējās līderu pulkā. Finišā viņš iebrauca ceturtajā vietā 53 dalībnieku konkurencē. Mārtiņš trasē pavadīja 1 stundu 22 minūtes un 37 sekundes.

Uzvarēja šveicietis Lars Forsters, kuram latvietis zaudēja 28 sekundes. Otrā vieta Dānijas riteņbraucējam Simonam Andreasenam (+00:00:04), bet labāko trijnieku noslēdza dānis Olivers Solhvojs (+00:00:18).  Aiz Mārtiņa muguras palika Vācijas izlases sportists – Maksimilians Brandls, Eiropas čempionāta medaļnieks Sebastians Karstensens un citi labi zināmi braucēji.

Mārtiņš arī nopelnīja 50 UCI pasaules ranga punktus, kas ļaus rangā pietuvoties TOP20. Šobrīd rangā Blūms ir 27. vietā. Olimpiskajā nāciju rangā Latvija pašlaik ieņem 24. vietu. Līdz kvalifikācijas robežai (19. vietai) mūsu valsti šķir 538 punkti. Plašāk par pasaules rangu un kvalifikācijas kārtību Parīzes Olimpiskajām spēlēm informēsim otrdien.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044