MTB

Pētersone izcīna bronzas medaļu pasaules Pump Track čempionātā

Vēlā sestdienas vakarā Čīles galvaspilsētā Santjāgo noslēdzies UCI pasaules čempionāts MTB riteņbraukšanā Pump Track disciplīnā. Lielisku panākumu sacensībās sasniedza Latvijas sportiste Vineta Pētersone, izcīnot bronzas medaļu.

 Pump Truck (pumu trases) ir viena no dinamiskākajām un skatāmākajām riteņbraukšanas disciplīnām. Interesanti, ka Starptautiskajā Riteņbraukšanas savienībā Pump Track iekļauts kā viens no kalnu riteņbraukšanas veidiem, kaut gan lielākā daļa dalībnieku nāk no BMX, bet sporta veida specifika krietni tuvāka tieši BMX.

Jāatzīmē, ka Latvijā Pump Track trases pilsētās kļūst ar vien vairāk, bet pēdējos gados augstākās raudzes sacensībās ar lieliskiem rezultātiem priecējuši gan – Kristaps Vekša, gan arī Vineta Pētersone.

Tieši Kristaps un Vineta bija vienīgie Latvijas pārstāvji, kuri tālajā Čīlē startēja UCI pasaules čempionātā. Abi sekmīgi izpildīja kvalifikāciju. Vineta, kura otro ziemu pēc kārtas pavada Kolumbijā, to paveicot tieši Čīlē. Kopumā pasaules čempionāta finālsacensībām kvalificējās 35 vīri un 30 dāmas.

Dāmu konkurencē Vineta Pētersone sekmīgi pārvarēja pirmo kārtu, tiekot TOP16 sportistu skaitā. Mūsu sportistei pa spēkam bija arī TOP16, TOP8 un TOP4 kārtas. Vineta cīnījās mazajā finālā pa trešo vietu ar pazīstamo beļģieti Alko Gommersu. Dramatiskā neklātienes cīņā “Silvas ziķeru” klubu ikdienā pārstāvošā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne šajā duelī izrādījās pārāka, tādējādi izcīnot bronzas medaļu. Par jauno pasaules čempioni kļuva šveiciete Krista von Nīderhausnera, kamēr otrā vieta Sabīnai Košarkovai no Čehijas.

Vīru konkurencē TOP 16 braucēju skaitā iekļuva ikdienā Vācijā dzīvojošais latvietis Kristaps Vekša. Līdz TOP 8 saldiniekam nedaudz pietrūka. Sacensības Kristaps noslēdza 12. vietā. Uzvaras laurus plūca pazīstamais nīderlandiešu BMX braucējs Nils Bensinks.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044