MTB

Latvijas Olimpiskās vienības sastāvos iekļauti 12 riteņbraukšanas veidu pārstāvji

LETA. Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) Konsultatīvā padome un LOV valde trešdien saskaņoja vasaras sporta veidu sastāvus 2023.gadam, tajā iekļaujot 32 sporta veidu 144 sportistus, tajā skaitā 12 neolimpisko sporta veidu pārstāvjus, informē LOV.  Riteņbraukšanas veidu sportisti ieguvuši 12 vietas LOV sastāvos. Otro gadu pēc kārtas zelta sastāvā iekļauts MTB sportists Mārtiņš Blūms. 

 Sportistu sastāvi veidoti saskaņā ar LOV sportistu atbalsta pamatnostādnēm, kuras izstrādājusi Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar sporta veidu federācijām, kā arī ievērojot sporta veidu federāciju izstrādātos kritērijus, kas iepriekš apstiprināti LOK Valdē.

Kā ierasts, sportisti ar medicīnas un rehabilitācijas pakalpojumiem sacensībās un treniņu procesā tiks nodrošināti Latvijas Olimpiskajā vienībā. Finansējumu sacensību un treniņu darbam pārzinās sporta veida federācijas, bet pabalstu izmaksu sportistiem un apkalpei veiks Latvija Olimpiskā komiteja.

Riteņbraukšanas federācijas sportisti arī šogad bija starp kuplāk pārstāvētajām LOV sastāvos. Zelta sastāvā vietu nopelnījis pērn pasaules čempionātā 11. vietu izcīnījušais Mārtiņš Blūms. Sudraba sastāvos redzēsim – Pasaules kausa ieguvēju BMX U23 grupā Veroniku Moniku Stūrišku, kā arī divus citus šī veida pārstāvjus: Vinetu Pētersoni un Kristenu Krīgeru. Sudraba sastāvā arī Toms Skujiņš un Eiropas čempionātā BMX frīstailā piekto vietu ieguvušais Ernests Zēbolds.

Bronzas sastāvā tikmēr iekļauti šosejas riteņbraucēji – Emīls Liepiņš, Krists Neilands, Alekss Krasts, Mārtiņš Pluto, Matīss Kaļveršs un Anastasija Karbonāri.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044