MTB

Blūms Dienvidāfrikā uzsācis jauno sacensību sezonu

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms duetā ar komandas biedru Davidu Nordemanu aizvadījis pirmos divus posmus UCI līmeņa MTB maratona daudzdienu sacensībās – “Momentum Medical Scheme Tankwa Trek”. Pirmajā posmā latvieša un nīderlandieša duetam trešā vieta, bet otrajā posmā piektā pozīcija.

Mārtiņam Blūmam šī sezona būs viena no nozīmīgākajām līdzšinējā karjerā. Tas lielā mērā arī tādēļ, ka augusta mēnesī pasaules čempionātā viņam būs lieliska iespēja pacīnīties par vēsturisku ceļa zīmi uz Parīzes Olimpiskajām spēlēm. Mārtiņa pārstāvētā komandas starpsezonā ir mainījusi sponsorus un velosipēdu. To tagad sauc – “KMC Racing team”. Sportisti treniņus veic un sacensībās startē ar “Ridley” riteņiem. Būtiski sastāvs nav mainījies. Komandu papildinājusi Igaunijas vadošā kalnu riteņbraucēja Janika Loiva.

Sezonas pirmo startu Blūms aizvada tālajā Dienvidāfrikā. Mārtiņš uzsācis UCI līmeņa MTB maratona daudzdienu pāru sacensības - “Momentum Medical Scheme Tankwa Trek”. Šīs četru dienu ilgās sacensības ir vienas no dabas skatiem skaistākajām un trašu ziņā interesantākajām MTB daudzdienām pasaulē. Sacensības notiek gleznainajos Bokveldas un Vicenburgas apgabalos. Liela daļa dalībnieku dzīvo teltīs, bet lielās komandas treileros.

Mārtiņa komandas biedrs sacensībās ir nīderlandietis Davids Nordemans. Pirmajā posmā abu duets salīdzinoši ātrā distancē izcīnīja trešo vietu starp 309 pāriem. Uzvarētāju pārim – Aleksanderam Milleram un Filips Buijsam “KMC” braucēji zaudēja sešas sekundes. TrasēBlūms un Nordemans pavadīja 1 stundu 5 minūtes un 1 sekundi.

Otrajā posmā sportisti jau mērojās spēkiem 88 kilometru garā distancē ar 1700 augstuma metriem. Trase veda pa akmeņainām un klinšainām takām ar vienu izteiktu kāpumu. Mārtiņa un Davida duets posmā ierindojās piektajā vietā (03:35:58). Uzvarēja Metjū Bīrs un Tristans Nortjē, kuriem Blūms ar pārinieku zaudēja 6 minūtes un 3 sekundes.

Kopvērtējumā cēsinieks ar pārinieku ieņem piekto vietu, 5 minūtes un 50 sekundes aiz līderiem -Bīrsa un Nortjē.

Sacensības turpināsies sestdien, kad tiks veikts 98 kilometru garš trešais posms ar 2200 augstuma metriem.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044