MTB

Priževoits un Purniņš izcīna augsto ceturto vietu “Cape Epic” kopvērtējumā

Ar septīto posmu svētdien Dienvidāfrikā noslēdzās pasaules slavenais MTB daudzdienu maratons “Absa Cape Epic”. 16. pozīcija noslēdzošajā etapā neliedza “Ezerkauliņi” komandas pārstāvjiem Jānim Priževoitam un Laurim Purniņam kopvērtējumā amatieru konkurencē saglabāt ceturto vietu. Tikmēr Atis Vidovskis un Edgars Ābols noslēdzošajā posmā bija 69. vietā, bet kopvērtējumā abiem 62. vieta.

“Cape Epic” tika pielikts ar treknu punktu svētdien. Riteņbraucēji veica 80 kilometru garu distanci ar 2400 augstuma metriem. Īpaši smags bija posms sākums, kur pirmie desmit kilometri veda izteikti stāvā kāpumā.

Lauris Purniņš un Jānis Priževots no “Ezerkauliņi” komandas noslēdzošo posmu amatieru konkurencē noslēdza 16. vietā,  21 minūti un 56 sekundes aiz uzvarētājiem – Olivera Munnika un Rogana Smārta no Dienvidāfrikas. Otrs mūsu pāris, komandas “Riga Bicycle” riteņbraucēji – Atis Vodovskis un Edgars Ābols – finišu sasniedza 69. vietā.

Kopvērtējumā Lauris un Jānis spēja saglabāt ceturto vietu amatieru konkurencē starp 125 pāriem. Uzvarētājiem – Mitčelam Dokeram un Aienam Bosvellam – mūsu sportisti zaudēja 1 stundu 36 minūtes un 18 sekundes. Absolūtajā vērtējumā “Ezerkauliņi” vīri sasniedza respektablo 47. vietu. Par čempioniem kļuva – Metjū Bīrss un Kristofers Blevins.

Atis un Edgars kopvērtējumā amatieru konkurencē sasniedza 62. vietu. Arī viņu veikums jāvērtē ar lielu plus zīmi. Sekmīgi nofinišēt tika fiziski prasīgās sacensībās astoņu dienu garumā ir ļoti nopietns pārbaudījums.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044