MTB

Vairāk nekā 350 MTB cienītāju piedalās jubilejas “MySport” Tomes MTB maratonā

Svētdien sekmīgi aizvadīts “MySport” Tomes MTB maratons, kas atzīmēja savu desmito jubileju. Maratona distancē uzvaru svinēja Latvijas čempions Oskars Muižnieks (“DTG – MySport”), bet pusmaratonā nepārspēts izrādījās Oskara gados jaunais komandas biedrs Rihards Lozbers. Kopumā pasākumā piedalījās vairāk nekā 350 riteņbraucēji. Foto: Agnis Melderis.

Jubilejas desmitais “MySport” Tomes MTB maratons pagāja lieliskā atmosfērā. Lielai daļai no vairāk nekā 350 dalībniekiem šīs bija sezonas pirmās sacensības. Braucējus lutināja patīkami laika apstākļi un sezonas sākumam ļoti piemērota trase. Distances pamatā veda pa meža takām un grants ceļiem. Lai arī augstuma metri nebija samērā daudz, tomēr trase bija prasīga ne tikai priekš iesācējiem, bet arī jau rūdītiem pedāļu minējiem.

Necerēti lielu atsaucību izpelnījās bērnu braucieni, kas veda pa Tomes stadionu un apkārtējiem ceļiem, kā arī takām. Azarta pilni braucieni ar pozitīvām emocijām ievadīja 50 kilometru garo maratonu un uz pusi īsāko pusmaratonu.

Maratona distancē jau no sākumā vadībā izvirzījās trīs “DTG – MySport” komandas braucēji – Latvijas čempions Oskars Muižnieks, Eiropas Masters čempions Lauris Purniņš un Latvijas izlases biatlonists Aleksandrs Patrijuks. Trio sekmīgi sastrādājās, iekrājot vairāku minūšu vadību pār sekotājiem.

Otrā apļa beigu daļā, kad līdz finišam bija atlikuši septiņi kilometri, solo vadību ieguva Oskars Muižnieks. Liepājas riteņbraucējs finišēja lepnā vientulībā, izcīnot jau kārtējo triumfu Tomē. Trasē Oskars pavadīja 1 stundu 46 minūtes un 23 sekundes. Otrā vieta Laurim Purniņam, kuru no uzvarētāja šķīra 28 sekundes. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Aleksandrs Patrijuks (+00:01:00). Labāko sešiniekā vietas izcīnīja arī – Sandijs Kļaviņš (“Velokomanda – Ogre”), Renārs Birkentāls (“Raimaks”) un Jānis Priževoits (“Veloprofs.lv”).

Dāmu konkurencē pārliecinoša uzvara “ZZK” komandas riteņbraucējai Evelīnai Ermanei-Marčenko (02:03:08), kura par vairāk nekā piecām minūtēm pārspēja savu komandas biedreni Katrīnu Jaunslavieti-Kipuri. Trijnieku noslēdza Krista Pūcīte (“Roadex”).

Ļoti jaudīgu sniegumu pusmaratonā nodemonstrēja U14 grupā startējošais Talsu riteņbraucējs no “DTG – MySport” Rihards Lozbers, kurš jau no starta ieguva solo vadību, to tikai palielinot. Finišā Rihards iebrauca ar 1 minūtes un 23 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Mārtiņu Daļecki. Trijnieku noslēdza Oskars Ārgalis no “Velohooligans/ Ķeizari1”, kuru no uzvarētāja šķīra 1 minūti un 24 sekundes.

Starp daiļā dzimuma pārstāvēm lieliska atgriešanās Eniai Kaņepējai (“Skanste/ Virši”), kura izcīnīja uzvaru absolūtajā vērtējumā, tuvāko sekotāju Ievu Kalniņu apsteidzot par 23 sekundēm. Diānai Spiridovskai no “ZZK” trešā vieta (+00:03:20).

Sacensības organizēja veikals “MySport”, kas pasakās visiem dalībniekiem un pasākuma organizēšanā iesaistītajiem.

Foto galerija pieejama ŠEIT: https://www.mysport.lv/lv/Tomes-MTB-Maratons-foto

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044