MTB

Svētdien ar posmu no Cēsīm uz Valmieru startēs pašmāju vērienīgākais velo seriāls

MTB un Gravel riteņbraukšanas cienītāji laipni lūgti piedalīties vērienīgākajā pašmāju velo seriālā – Latvijas valsts mežu maratona – sezonas pirmajā posmā no Cēsīm līdz Valmierai. Reģistrācija turpinās mājaslapā velo.lv.

Cēsis – Valmiera posms savu tradīciju dēļ kļuvis par Latvijas riteņbraukšanas klasiku. Šīs ir vienīgās MTB un Gravel riteņbraukšanas sacensības, kas savieno divas pilsētas. Seriāla rīkotāji un trašu veidotāji šogad parūpējušies par dinamiskām un aizraujošām distancēm, kas lieliski piemērotas sezonas sākumam, kad liela daļa velomīļu tikai nesen uzsākuši jauno sezonu.

Sacensību starta centrs šogad atradīsies Cēsu Pils laukumā. Pulksten 10:30 jauno sezonu kā pirmie atklās mazākie pedāļu minēji, sacenšoties azartiskajos “Maxima” bērnu braucienos. Pavisam mazajiem tie būs braucieni bez sacensību elementa, bet jau lielāki bērni sacentīsies par godalgām.

Latvijā strauji popularitāti iegūst Gravel riteņbraukšana. Lieliska platforma visiem šī demokrātiskā riteņbraukšanas veida cienītājiem būs sevi apliecināt “Toyota Gravel” distancē, kuras starts tiks dots pulksten 12:30. Šī brauciena dalībniekus sagaida 76,7 kilometru gara distance, kas no Cēsīm pa grants un platākiem meža ceļiem vedīs uz Lenčiem, tālāk Vaidavu. Gar Rubeni un Kocēniem tiks sasniegta Valmiera, kur finišs pie Svētā Sīmaņa baznīcas. Pērn šajā posmā uzvaru svinēja Uldis Ālītis un Renāte Rodionova.

MTB cienītāji aicināti piedalīties “Lielbāta MTB” distancē, kuras starts Viestura un Krasta ielu krustojumā gaidāms pulksten 13:30. Riteņbraucējus sagaida 44,9 kilometru gara distance, kas pamatā vedīs pa meža un grants ceļiem, kā arī šaurākām takām un pļavām gar Gauju. Trase noteikti būs ātra un ļoti dinamiska.

Kā allaž padomāts ir arī par tiem, kuri vēlas nesteidzīgi baudīt skaisto Gaujas Nacionālo parku. “Mammadaba” distance piemēroti tieši šādiem aktīvas atpūtas cienītājiem. Pulcēšanās vieta, lai dotos uz startu 18 kilometru garajai distancei būs pulksten 13:00 Mazās Lenču un Krasta ielu krustojumā. Šajā braucienā startēs arī zēnu un meiteņu grupu sportisti.

Finiši Valmierā gaidāmi no pulksten 14:40. Finiša centrā gaidāma gan lielā apbalvošana, gan izlozes balvas un citas aktivitātes.

Sportisti “Toyota Gravel” distancē sacentīsies par “Toyota” līderu un “Merrild” aktīvāko braucēju krekliem. Cīņas par līderu krekliem gaidāmas arī “Lielbāta MTB” distancē, kā arī “Mammadaba” veselības braucienā (zēniem, meitenēm un dāmām). Neiztrūkstoša būs arī komandu sacensība. Cēsis – Valmiera posmu atbalsta arī Cēsu novada pašvaldības un Valmieras novada pašvaldība.

Visa informācija pieejama mājaslapā velo.lv.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044