MTB

Labākie igauņi svētdien sastādīs konkurenci latviešiem “Avoti Lizums XCO” + trases VIDEO apskats

Svētdien Gulbenes novada Lizuma pagasta “Augstajos kalnos” norisināsies Latvijas kausa MTB Olimpiskajā krosā trešais posms – “Avoti Lizums XCO”. Sacensību ietvaros U16 vecuma grupās puišiem un meitenēm tiks noskaidroti arī Latvijas čempioni. Pieteikšanās turpinās līdz piektdienai, 30. jūnijam www.bulta.lv/xco.

Jūlijs kalnu riteņbraukšanas pasākumiem Latvijā būs ļoti bagātīgs. Gaidāmi ne tikai divi Latvijas kausa posmi, bet arī Latvijas čempionāts, kas notiks 23. jūlijā Ogres novada Zilajos kalnos. Tikmēr jau šīs nedēļas svētdienā īsta MTB cienītāji aicināti uz Gulbenes novada Lizuma pagastu.

Jau vairāku gadu garumā vietējais velo entuziasts Aivars Dārznieks, kurš ar panākumiem startē gan Latvijas, gan Igaunijas krosos, Augsto kalnu dabas parkā iekopis un attīstījis MTB XCO trasi. Sacensību distance ir lielisks meistardarbs un noteikti ierindojas starp pašām labākajām Latvijā. Tajā netrūkst ne aizraujošu “dropu”, ne pāris tramplīnu, negatīvo līkumu, stāvu kāpumu un citu pārbaudījumu.

Lai arī trase ir prasīga, tomēr to var pievārēt ikviens MTB cienītājs. Sarežģītākās vietas ir apbraucamas par garāku ceļu.

Sacensību sākums svētdien Augstajos kalnos gaidāms pulksten 11:00, kad trasē dosies U16 puišu, U14 puišu, Masters4 un Masters5+ vīru,  U18 meiteņu, U16 meiteņu, U14 meiteņu un Masters 1-2, kā arī Masters3+ dāmu grupu sportisti. Braucēji tiks sadalīti pa plūsmām, atbilstoši spēku samēriem. U16 grupas puiši un Masters 4+ vīri veiks trīs apļus, bet pārējās šī brauciena grupas divus apļus. Starp pirmo un otro braucienu tiks atvēlētas 30 minūtes tam, lai riteņbraucēji varētu iepazīties ar trasi.

Otrajā braucienā, kas sāksies pulksten 13:00, startēs elites un U23 vīru, U18 junioru, CFA vīru, Masters1, Masters2 un Masters3 vīru, kā arī elites, U23 un CFA dāmu grupas sportisti.

Prestižākas šīs sacensības padarīs fakts, ka U16 vecuma grupā puišiem un meitenēm, tiks noskaidroti Latvijas čempioni. Šobrīd notiek aktīva pieteikšanās sacensībām. Uz aizraujošo sacīksti. Līdztekus Latvijas braucējiem, dalību apstiprinājuši arī vadošie Igaunijas jaunatnes grupu sportisti, kuri arī gatavojas dalībai Eiropas Jaunatnes Olimpiskajā festivālā. Liels nopelns igauņu dalībai ir Aivaram Dārzniekam, kurš pats ar panākumiem startē Igaunijas XCO seriālā.

Pietiekties iespējams līdz piektdienas pulksten 23:59. To darīt var mājaslapā www.bulta.lv/xco. Sacensību dalībniekiem, kuri startēja sezonas pirmajā posmā Siguldā, jāizmanto tie paši starta numuri.

Sacensību NOLIKUMS pieejams ŠEIT:

Trases VIDEO apskats pieejams:

 

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044