MTB

Svētdien Līvānos notiks pirmais LČ MTB Eleminatorā

Grīvas aktīvā parka trasē Līvānos svētdien notiks pirmais oficiālais LRF Latvijas čempionāts kalnu riteņbraukšanas eleminatora disciplīnā. Pieteikšanās gaidāmajām sacensībām turpinās mājaslapā www.bulta.lv/xce.

Grīvas parka trase, pateicoties vietējās pašvaldības un velokluba “Līvāni”, aktīvam darbam kļuvusi par ļoti piemērotu vietu kalnu divriteņu sacensību aizvadīšanai. Aizvadītajās brīvdienās caur šo trasi veda “Līvānu MTB maratons”. Tikmēr šīs nedēļas svētdien ā gaidāms vēl viens ļoti interesants notikums.

Notiks vēsturē otrais 

Latvijas čempionāts MTB Eleminatorā. Šī ir viena no jaunākajām un interesantākajām riteņbraukšanas disciplīnām. Sacensības notiek pēc izslēgšanas brauciena principa. Trases garums sasniegs 1,5 kilometru. Tā būs ļoti dinamiska un reizē tehniska.

Sacensības ievadīs kvalifikācija, kurā ik pēc 30 sekundēm visi dalībnieki pa vienam dosies trasē. Pamatsacensībām, atkarībā no dalībnieku skaita kvalificēsies 32 vai 16 labākie. Tālāk braucēji tiks sadalīti pa četri katrā braucienā. No katra izslēgšanas brauciena uz nākamo kārtu tiek divi labākie. Sportisti sacentīsies ne tikai par čempionāta medaļām un kausiem, bet arī naudas balvām ko sarūpējusi kompānija “Granit Parts”.

Čempionāta statuss būs vīriešu un sieviešu grupām. Bet papildus labākie tiks noteikti arī junioru, CFA un Masters grupā licencētajiem sportistiem, kā arī Open grupā nelicencētajiem. 

Pieteikšanās aizraujošajām sacensībām norisinās mājaslapā www.bulta.lv/xce. Tur atrodams arī nolikums un cita informācija.

2023 Latvijas cempionats MTB XCE 1200x630 1

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044