MTB

Lieliskā gaisotnē aizvadīts Impro.lv 24H velo maratons

Siguldā, Fischer Slēpošanas centrā aizvadīts Impro.lv 24H velo maratons, kas pulcējis teju 100 dalībniekus 6h un 24h distancēs. Dalībniekiem atvēlētajā kontrollaikā bija jāveic pēc iespējas vairāk apļu pēc iespējas īsākā laikā. Apļa garums bija 10,3km ar kopējiem 120 kāpuma metriem.

6h distancē dalībnieki piedalījās solo klasē, bet 24h distancē dalībniekiem bija iespēja piedalīties solo, pāru un četrinieku klasēs.

Laikapstākļi dalībniekus nelutināja, nakts laikā vairrākkārt pārsteidzot dalībniekus ar spēcīgām lietusgāzēm un pērkona negaisu, kas braukšanu padarīja tehniskāku un fiziski nogurdinošāku.

‘’Ziedleju’’ 6h distancē pārliecinošu uzvaru ieguva komandas (‘’Veloprofs.lv / TREK’’) pārstāvis - Aivars Dārznieks, atvēlētajā laikā veicot 15 apļus jeb 155km. Otrajā vietā esošo Jāni Vanagu (‘’INTERVALS.LV’)’ ar 13 apļiem un trešajā esošo Mārtiņu Kleinhofu (‘’Velotreniņi.lv’’) arī ar 13 apļiem finišā šķīra nepilnas 18 minūtes.

Dāmu distancē pirmo vietu izcīnija Līga Actiņa (‘’LiVelo / Zelta Zeme’’) ar 10 apļiem, otrajā vietā atstājot Kristiānu Maskavu-Pudāni (‘’ZZK”) ar 9 apļiem. Trešo vietu ieņēma “Ādaži velo” pārstāvošā Liene Strazda ar pievarētiem 3 apļiem.

Ātrākos apļa laikus 6h distancē un “KLIKK centrs” ātrāko apļa titulu ieguva:

Vīriešiem - Aivars Dāznieks, sievietēm - Kristiāna Maskava-Pudāne.

“MyBee” 24h distancē uzvaru kopvērtējumā un vīru grupā guva lietuvietis Dainius Lučkauskas (“Swedbank”), 24h laikā veicot 38 apļus un pievarot 390km. Otrā vieta kopvērtējumā un pirmā vieta V40+ grupā igauņu braucējam Juri Molev (“Team Rattapood”) ar 36 apļiem. Trešā vieta kopvērtējumā un otrā vieta V40+ Vilnim Klinovičam (“Impro.lv”) ar 35 apļiem.

Arī dāmu konkurencē visa kontrollaika laikā valdīja nopietna cīņā. Kopēvērtējumā uzvarot Kristīnei Ducēnai (“SK Priekuļi”) viecot 24 apļus, otrā vieta Ingai Haritonovai (“Latvian Cycling Girls”) ar 22 apļiem un trešā vieta Indrai Radomiskei (“MTB Nīca”)

24h distances vīru pāru klasē pārāki par pārējām komandām bija Reinis Avens un Jānis Rapa (“smaidīgie kurjēri”) - 50 apļi, jeb 515km, otrajā vietā tēva-dēla duo Andris Balodis un Mareks Balodis ( “VIRSOTNE / MARMOT / CASTELLI”) - 48 apļi un trešajā vietā Juris Āboliņš un Ģirts Markovs (“Vedējtēvi”) - 47 apļi.

Dāmu pāriem uzvaru izcīnija Inna Juršēviča un  Aiga Strazdiņa (“Bučiņas”) veicot 35 apļus.

Pāru jauktajās komandās uzvara Aivaram Galiginam un Laurai Rukmanei (“Bauskas velokomanda”) - 49 apļi, otrajā vietā Kaspars Ķipurs un Laila Kikuste (eBIKE / Latvian Cycling Girls) - 46 apļi, bet trešajā vietā Uldis Lapsa un Vita Ieleja (“SKANSTE VIRŠI”).

24h distances četrinieku konkurencē vīriem uzvaru guva komanda “Mīdītāji” kuras sastāvā - Rūdolfs Kļaviņš, Atis Kļaviņš, Emīls Balods, Elvijs Mežaleons. Laii arī puišiem konkurenci citas komandas nesastādīja, komanda sacensības ņēma ļoti nopietni un brauca ar pilnu atdevi līdz pat pēdējam aplim, kopumā veicot 50 apļus atvēlētajā kontrollaikā.

Jauktajās četrinieku komandās uzvaru guva, pieviecot 45 apļus, lietuviešu komanda “Best Team - Dviratai” ar Linas Noreika, Kęstutis Černiauskas, Tomas Janulevičius un Karolina Karpavičiūtė tās sastāvā. Otrajā vietā “Velo Limbaži / Eko” ar Vilni Braunu, Pēteri Majoru, Ēriku Līvzemnieku un Elēnu Silāju, pievarot 22 apļus.

 “Sporta Laboratorija” ātrāko apli vīriem uzrādīja Kaspars Ķipurs, dāmām Laura Ramane.

“Ziedleju” 2 non-stop nakts apļu nominācijā, kurā dalībniekiem no pusnakts līdz 7 rītā bija jāveic pēc iespējas ātrāk 2 apļi,  ātrāko laiku vīriem uzrādīja Kaspars Ķipurs, dāmām Karīna Krūmiņliepa.

Galveno balvu no Impro.lv - ceļojumu 2 personām uz Madeiru, izlozes kārtā varēja iegūt visi dalībnieki, kas starp vīriem bija veikuši 19 apļus, bet starp dāmām 14 apļus. Starp 54 dalībniekiem, kas bija veikuši nepieciešamo apļu skaitu izlozes kārtā galveno balvu ieguva Virsotne / MARMOT/CASTEELI komandas braucējs Mareks Balodis, kas sacensību laikā bija veicies 23 apļus, jeb teju 240km.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044