MTB

Blūms izcīna trešo vietu slavenajā “Tartu MTB maratonā”

Svētdien Igaunijā aizvadīts šīs valsts slavenākais rudens velo notikums – “Tartu MTB maratons”. Vīru konkurencē 86 kilometru garajā distancē trešo vietu izcīnīja Mārtiņš Blūms. Tikmēr dāmu konkurencē Beatei Kovgerei septītā vieta.

Paliekot aizvien populārākai “Gravel” riteņbraukšanai, pēdējos gados tieši ar šī velo veida velosipēdiem startē lielākā daļa vadošo “Tartu MTB maratona” dalībnieku. Tas tādēļ, ka trase ir gana plata un ātra. Uzvarētāja ātrums sniedzās pāri 35 kilometriem stundām.

Latvijas galvenā cerība šogad bija pasaules TOP klases kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms. Cēsinieks startēja ar savu MTB velosipēdu, tomēr tas nebija šķērslis viņam sekmīgi konkurēt ar vadošajiem. Blūms spēja sekot līdzi visiem atraušanās mēģinājumiem. Tika arī piedzīvotas nelielas tehniskas likstas. Par laimi Mārtiņam, tas notika meža posmā, kur Gravel riteņiem nebija priekšrocību. Viņš ātri spēja piebraukt atpakaļ pie četru braucēju līderu grupas.

Viss izšķīrās finiša spurtā. Pēdējais kilometrs bija nedaudz izmainīts no iepriekšējiem gadiem, kas nedaudz ietekmēja Blūma sākotnējo plānu finišam. Spraigā cīņā Mārtiņš izcīnīja trešo vietu. Trasē viņš pavadīja 2 stundas 27 minūtes un 16 sekundes. Uzvarēja soms Antī Jussī Juntunens un mājinieks Gerts Kivistiks. Uzvarētājam Mārtiņš zaudēja nieka 1 sekundi.

TOP10 no latviešiem vēl finišēja arī Kaspars Serģis(“Giant&Liv team Latvia”), kuru uzvarētāja šķīra 2 minūtes un 43 sekundes. 24. vieta Ģirtam Cirvelim (“Roadex”), 25. Kristers Kovgers (“Dako Ziemeļvidzeme”), bet 27. Raivis Ritums (“Giant&Liv team Latvia”). Vietas TOP 50 ieguva arī – Matīss Zērvēns un Roberts Draugs. Abiem attiecīgi 39. un 44. vieta.

Dāmu konkurencē uzvarēja mājiniece Merilī Sirvela (02:43:15). Labākā no mūsu sportistēm bija Beate Kovgere (“EMU”), kurai septītā vieta, 12 minūtes un 29 sekundes aiz uzvarētājas. 13. vieta Anitai Antonei, bet 17. vieta Kristai Pūcītei.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044