MTB

Blūms iepazīst Olimpisko trasi un finišē 25. vietā UCI C1 kategorijas sacensībās

Parīzē aizvadīta nākamā gada Olimpisko spēļu trases apskates sesija MTB Olimpiskajā krosā, ko papildināja arī UCI C1 kategorijas sacensībās. Tajās startēja arī Mārtiņš Blūms, ieņemot 25. vietu. Uzvaru izcīnīja mājinieks Viktors Koreckijs.

Turpinot tradīcijas, mazāk kā gadu pirms Olimpiskajām spēlēm, tiek organizētas trases iepazīšanās sesijas, kā arī sacensības. Uz Parīzi devās arī Latvijas čempions Mārtiņš Blūms, kurš aizvadītajā pasaules čempionātā MTB XCO krosā bija labākais tiem braucējiem, kuru nācijas nekvalificējās Olimpiskajām spēlēm pēc nāciju ranga. Lai arī kvalifikācija vēl turpinās līdz nākamā gada maija beigām, nav bažu par Blūma četrgades nozīmīgākajās sporta veida sacensībās.

Blūms uz Parīzi devās aizvadītās nedēļas otrajā pusē, veicot treniņu sesijas. Lai arī trase lielā mērā ir pabeigta, nav izslēdzamas nelielas izmaiņas šķēršļu elementos. Trase savas dinamikas dēļ ir pietiekami līdzīga šī gada pasaules čempionāta trasei.

Svētdien noslēdzošajā testu dienā notika arī UCI C1 kategorijas sacensības. Bez Blūma, vīru konkurencē startēja vēl 41 sportists, kuru nācijas pretendē uz dalību spēlēs.

Spraigā cīņā, uzvaru svinēja mājinieku galvenā cerība Viktors Koreckijs (01:14:16). Viņš tuvāko sekotāju Antonu Kūperu no Jaunzēlandes apsteidza vien par 1 sekundi. 4 sekundes uzvarētājam zaudēja un trešo vietu ieguva leģendārais Nino Šurters no Šveices.  

Mārtiņš Blūms finišēja 25. vietā, 2 minūtes un 51 sekundi aiz uzvarētāja. Pēc šīm sacensībām Blūms devies uz Ziemļameriku, lai ASV un Kanādā aizvadītu nākamos divus Pasaules kausa posmus. Sezonas kopvērtējumā cēsinieks ieņem augsto desmito vietu. Pasaules rangā viņš ieņem 11. vietu, kas ir Latvijai ir lielisks panākums.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044