MTB

PK noslēdzošajā posmā XCC krosā Blūms pēc neveiksmes startā izcīna 13. vietu

Naktī uz sestdienu Kanādā aizvadīts Pasaules kausa noslēdzošā posma sacensības kalnu riteņbraukšanas (MTB) saīsinātajā (XCC) krosā. Latvijas čempions Mārtiņš Blūms pašā startā piedzīvoja neveiksmi un no pēdējās vietas spēja aizcīnīties līdz 13. pozīcijai. Uzvarēja francūzis Viktors Koreckijs.

Pēdējie divi Pasaules kausa posmi MTB norisinās Ziemeļamerikā. Jau vēstījām, ka nedēļu iepriekš Mārtiņš Blūms (“KMC Racing team”) spēja izcīnīt rekordaugsto 6. vietu XCO krosā. No ASV sportisti pārcēlās uz Kanādu, lai Mont Saint Anne kalnu kūrortā aizvadītu noslēdzošo sezonas posmu.

Naktī uz sestdienu pēc Latvijas laikā 40 vadošie elites vīri aizvadīja saīsinātā (XCC) krosa sacensības. Mārtiņš, kurš startēja ar augsto devīto starta numuru, jau pašā startā piedzīvoja lielu neveiksmi. Viņa kāja nogāja no pedāļa, ceļgalam ietriecoties stūres plauktā. Lai arī nonācis pēdējā vietā un pirmo apli pabeidzis 18 sekundes aiz līderiem, cēsinieks nepadevās un ar katru apli pozīcijas uzlaboja.

Otrajā aplī trenera Jāņa Mūsiņa audzēknim izdevās sasniegt otru labāko apļa laiku, kas ļāva pakāpties uz 33. vietu. Arī turpinājumā Mārtiņš spēja pietuvoties līderiem. Pēc piektā no desmit apļiem, sasniedzot ceturto laiku, Blūms pakāpās uz 24. vietu. Beigu nogrieznī Mārtiņam pat izdevās sasniegt labāko apļa laiku devītajā aplī. Finišu viņš sasniedza cienījamajā 13. vietā, vien 12 sekundes aiz uzvarētāja.

Posmā uzvarēja Viktors Koreckijs no Francijas. Parīzes Olimpisko spēļu testa sacensību uzvarētājs finišēja pēc 22 minūtēm un 5 sekundēm. Tuvākais sekotājs Žordans Šarū no Francijas atpalika 2 sekundēm, kamēr trešo vietu ieguva pērnā gada pasaules čempions XCC krosā Kristofers Blevins no ASV (+00:00:03).

Svētdien norisināsies XCO krosa sacensības.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044