MTB

Publicēts 2024. gada LK MTB XCO krosā nolikums; LČ notiks divu dienu garumā

Mājaslapā www.lrf.lv ir publicēts 2024. gada Latvijas kausa MTB XCO krosā sacensību nolikums. Jaunajā sezonā norisināsies pieci posmi. Siguldas vietā šogad iekļauts Baldones posms, kas norisināsies aizraujošajā Riekstukalna trasē. Latvijas čempionāts, kas ieplānots Ogrē, notiks divu dienu garumā.

Latvijas kauss MTB XCO krosā notiks trešo gadu pēc kārtas. Laika gaitā seriāls attīstījies un kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu kalnu riteņbraukšanas cienītājiem. Stabilizējies dalībnieku skaits, bet sacensību trases ar katru gadu kļūst interesantākas un aizraujošākas. Seriāls arī šogad būs lieliski piemērots gan jaunatnes grupu sportistiem puišu un meiteņu grupā no U12 vecuma grupas, līdz pat cienījamajai vīru M5+ grupai. Jauninājums būs hobija klases kā vīriem, tā dāmām, kā arī sporta klases izveide tiem, kuri vēlas sevi apliecināt garākā distancē. 

No pērnā gada ir saglabājušies četri no pieciem posmiem. Arī šogad braukt gribētājus aicinās Carnikavas Ziebeņu trase, Daugavpils Stropu meža trase, Lizuma Augsto kalnu trase un Saldus Kalnsētas parka trase. Tikmēr Siguldas posmu šogad aizstās Latvijas MTB riteņbraucējiem labi zināmā Riekstukalna trase, Baldonē. Noslēdzošā posma trasi gatavos Latvijas MTB izlases galvenais treneris Normunds Noreiko, kurš guvis ļoti plašu pieredzi augstākās raudzes XCO krosos visā pasaulē.

Katra posma trases veidošanu veic vietējie velo entuziasti, kuri rūpējas par MTB kultūras attīstīšanu savā novadā. Seriāla norisē neiztrūkstoša ir atbalstītāju loma. Par to atsevišķi informēsim jau pavisam drīz.

Latvijas čempionāts MTB XCO krosā otro gadu pēc kārtas norisināsies Ogres novada Zilo kalnu trasē. Šogad sacensības notiks divu dienu garumā – 20. un 21. jūlijā. Sestdien, 20. jūlijā, notiks saīsinātais, jeb XCC kross, kam dienu vēlāk sekos XCO krosa sacensības. Plašāk par šīm gaidāmajām sacensībām informēsim atsevišķi.

Jāatzīmē, ka 2024. gada Latvijas čempionāts MTB maratonā norisināsies 4. augustā Cēsīs – “Vivus.lv MTB maratona” 6. posma ietvaros. Tikmēr Latvijas čempionāts MTB Downhill gaidāms 13. un 14. jūlijā Gaiziņkalnā.

2024. gada Latvijas kauss MTB XCO krosā/ Latvijas čempionāti MTB veidos:

5. maijs: Latvijas kausa 1. posms, Carnikava (Zibeņu trase)

18. maijs: Latvijas kausa 2. posms, Daugavpils (Stropu meža trase)

9. jūnijs: Latvijas kausa 3. posms, Lizums (Augsto kalnu trase)

13. – 14. jūlijs: Latvijas čempionāts MTB Downhill, Gaiziņkalns

20. – 21. jūlijs: Latvijas čempionāts MTB XCC un XCO, Ogre (Zilo kalnu trase)

10. augusts: Latvijas kausa 4. posms, Saldus (Kalnsētas parka trase)

31. augusts: Latvijas kausa 5. posms, Baldone (Riekstukalna trase)

Latvijas kausa MTB XCO krosā sezonas nolikums pieejams ŠEIT:

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044