MTB

Latviešu vīri uzvar, dāmas otrās slavenā “absa Cape Epic” prologā

Svētdien ar 26 kilometru garo prologu Dienvidāfrikā startējušas pasaulē prestižākās pāru MTB daudzdienu sacensības “absa Cape Epic” Vīru amatieru absolūtajā vērtējumā 155 komandu konkurencē uzvaru svinēja “Latvian Wannabe pro cyclists” vīri – Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš. Tikmēr dāmu amatieru grupā “RoadexEMU” dāmas – Beate Kovgere un Krista Pūcīte ieguva otro vietu.

Jau vēstījām, ka šī gada “absa Cape Epic” Latviju pārstāv divi dueti. Vīru amatieru konkurencē starp 155 komandām ir “Latvian Wannabe pro cyclists” ar Oskaru Muižnieku un Lauri Purniņu sastāvā. Bet dāmu amatieru konkurencē 13 vienību konkurencē arī – “RoadexEMU” vienība – Beate Kovgere un Krista Pūcīte.

Astoņu dienu garais pārbaudījums iesākās svētdien, kad sportisti veica 26 kilometru garu prologu. Distancē tika pievarēti 700 augstuma metri, kas izvērtās kā lieliska iesildīšanās turpmākajiem pārbaudījumiem. Tā bija arī iespēja saprast ar kuriem no konkurentiem jārēķinās turpmākajos posmos.

Vīru amatieru grupā mūsu komanda aizvadīja lielisku braucienu. Oskars un Lauris distancē pavadīja 1 stundu 9 minūtes un 18 sekundes. Tas deva ļoti pārliecinošu uzvaru. Tuvākie sekotāji – Simeons Niederers un Patriks Tiners no Šveices tika pārpēti par 2 minūtēm un 19 sekundēm. Trijnieku noslēdza Ķīnas duets – Kuanjī Fengs un Juns Žū, kuri latviešiem piekāpās par 3 minūtēm un 27 sekundēm. Oskars un Lauris ielikuši spēcīgus pamatus cīņai par uzvaru kopvērtējumā.

Absolūtajā ieskaitē, vērtējot arī profesionāļu grupu – latviešiem 29. vieta. Elitē uzvarēja MTB leģenda Nino Šurters pārī ar dāni Sebastianu Fīnī.

Lieliski tūri iesāka arī mūsu dāmas. Viņas trasē pavadīja 1 stundu 44 minūtes un 55 sekundes. Tas deva otro vietu. Uzvarētājām – argentīnietei Paulai Lopesai un kubietei Alehandrai Kristinai Tatenbahai – Beate un Krista piekāpās par 6 minūtēm un 15 sekundēm. Tikmēr trešajā vietā esošās mājinieces – Tanja Šute un Iliska Vervjea Šute – tika pārspētas par teju 7 minūtēm.

Sacensības turpināsies pirmdien ar 88 kilometru garo pirmo posmu. Sportisti tajā pārvarēs 2450 augstuma metrus.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044