MTB

Āfrikas svelmē latviešu pāri turpina būt starp labākajiem amatieros arī “Cape Epic” 3. posmā

Trešdien Dienvidāfrikā aizvadīts “absa Cape Epic” trešais posms. 94 kilometru garajā distancē pārliecinošu uzvaru, ar vairāk nekā 11 minūšu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, svinēja “Latvian Wannabe Pro Cyclists” vīri – Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš. Tikmēr amatieru dāmu grupā mūsu “RoadexEMU” vienība ar Kristu Pūcīti un Beati Kovgeri izcīnīja otro vietu.

Pēc aizvadītajiem iepriekšējiem diviem posmiem, “absa Cape Epic” sportisti mainīja lokāciju. Trešajā posmā spēcīgā svelmē, kas ievērojami pārsniedza +30 grādus pēc celsija, dalībnieki veica 94 kilometru garu distanci ar 2100 augstuma metriem. Ja iepriekšējā posmā lielākos izaicinājumus sagādāja tieši nobraucieni, tad šoreiz tie bija kāpumi. Tie bija akmeņiem bagāti un prasīja ne vien lielu fizisku piepūli, bet arī tehniskās iemaņas, lai noturētos uz velosipēdiem.

Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš no starta tika vairāk pieskaitīti no konkurentu puses. Tas gan spēcīgajiem latviešiem neliedza distances laikā iekrāt ļoti solīdu solo vadību un trasē apsteigt daļu elites klasē startējošos, kas distancē devās ātrāk par amatieriem.

Finišu latvieši sasniedza pēc 4 stundām 6 minūtēm un 20 sekundēm, izcīnot jau ceturto uzvaru četrās dienās. Tuvākie sekotāji - Simeons Niederers un Patriks Tiners – tika apsteigti par 11 minūtēm un 23 sekundēm. Absolūtajā ieskaitē Oskaram un Laurim 30. vieta.

Kopvērtējumā pirms pēdējiem četriem posmiem mūsu sportistu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem jau sasniedz 43 minūtes un 33 sekundes.

Dāmu amatieru grupā ceturto dienu pēc kārtas otro vietu spēja izcīnīt Beate Kovgere un Krista Pūcīte, kuras trasi pieveica pēc 6 stundām 31 minūtes un 41 sekundes. Atkal uzvarēja Paula Lopesa un  Alehandra Kristina Ariasa, kuras brauca par 20 minūtēm ātrāk. Arī kopvērtējumā mūsu meitenēm ļoti stabila otrā vieta.

Rīt gaidāms tūres smagākais posms. 73 kilometru gara distance ar četriem iespaidīgiem kāpumiem. Tieši augstumu metru ziņā, kas tuvosies 3000, šī solās būt smagākā diena.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044