MTB

''Cape Epic'' noslēdzas; latviešiem triumfs un otrā vieta kopvērtējumā

Ar astoņām uzvarām astoņās dienās ļoti pārliecinoši par Pasaules prestižāko MTB pāru daudzdienu sacensību “absa Cape Epic” uzvarētājiem vīru amatieru konkurencē svētdien kļuva “Latvian Wannabe Pro Cyclists” riteņbraucēji – Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš. Dāmu amatieru konkurencē “RoadexEMU” pārstāves – Beate Kovgere un Krista Pūcīte – kopvērtējumā izcīnīja ļoti augsto otro vietu.

Prestižais daudzdienu brauciens noslēdzās ar 67 kilometru garu astoto posmu. Tajā riteņbraucēji pievarēja 2000 augstuma metrus. Lielākā daļa trases veda pa Jonkershoek ieleju un Pasaulē pazīstamām MTB takām. Pirmais kāpums bija fiziski smags un ļoti tehnisks. Tam sekoja tehniski sarežģīts nobrauciens, zig – zag kāpumi, upes forsēšana. Interesanti, ka pēdējie kilometri veda pa Pasaules kausa XCO krosā takām.

Mūsu vīriem – Oskaram Muižniekam un Laurim Purniņam – pēdējais posms nebija no vieglākajiem. Oskars un Lauris nopietni cīnījās ar veselības lietām, ko papildināja jau tā sarežģītā trase. Tas ļāva konkurentiem atrasties visai cieši mūsu braucējiem.

Tomēr sīkstie latvieši spēja izcīnīt uzvaru arī astotajā pārbaudījumā astoņās dienās. Trasē abi pavadīja 3 stundas 21 minūti un 29 sekundes. Tuvākie sekotāji – Kristofers Portugals un Renato Landa – atpalika par 1 minūti un 22 sekundēm. Šī bija mazākā atstarpe starp pirmo un otro vietu vīru amatieru klasē šajā gadā. Absolūtajā vērtējumā, vērtējot elites braucējus, “Latvian Wannabe Pro Cyclists” pārstāvjiem šajā posmā 33. vieta.

Muižnieks un Purniņš kļuvuši par pirmajiem Latvijas riteņbraucējiem – “Cape Epic” kopvērtējuma čempioniem vīru amatieru grupā. Tuvākos sekotājus Simeonu Nīdereru un Patriku Tineru no Šveices mūsējie apsteidza par 1 stundu 34 minūtēm un 29 sekundēm. Vīru amatieru konkurencē visus etapus spēja veikt 111 no 155 pāriem, kuri uzsāka sacensības. Absolūtajā vērtējumā latviešiem ļoti augstā 21. vieta. Par elites čempioniem kļuva Metjū Bīrss un Hovards Grots, kuriem latvieši piekāpās par nedaudz vairāk nekā 3 stundām.

Lielas uzslavas pelnījušas arī pirmās Latvijas sievietes “Cape Epic” – Krista Pūcīte un Beate Kovgere. “RoadexEMU” vienības pārstāves noslēdzošajā posmā ieguva trešo vietu. Trasē latvietes pavadīja 5 stundas 14 minūtes un 7 sekundes. Uzvarētājām Paulai Lopesai un Alehandrai Ariasai Krista un Beate piekāpās par 18 minūtēm un 11 sekundēm.

Lielajā kopvērtējumā mūsu sportistes nosargāja otro vietu, piekāpjoties vien pēdējā posma uzvarētājām. Visos posmos un arī prologā Latvijas meitenes finišēja labāko trijniekā. Vissekmīgākais bija tieši smagākais posms, kurā tika izcīnīta uzvara. Sacensībās startēja 13 amatieru dāmu dueti.

 

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044