MTB

Blūmam nedēļas nogalē Brazīlijā otrais UCI Pasaules kausa posms MTB

Latvijas vadošais kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms šīs nedēļas nogalē Brazīlijas pilsētā Arašā aizvadīs UCI Pasaules kausa otrā posma sacensības MTB. Sestdien norisināsies saīsinātais kross, bet dienu vēlāk pamatsacensības olimpiskajā krosā.

 Brazīlijas Rietumu pilsēta Arašā Pasaules kausu uzņems pirmo reizi. Šīs ir ļoti nozīmīgas sacensības, jo tas ir viens no noslēdzošajiem lielajiem Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas startiem. Šobrīd Mārtiņš Blūms panācis, ka Parīzei kvalificējas gan pēc individuālā rezultāta, gan arī nāciju ranga.

Blūms jauno Pasaules kausa sezonu iesāka ar 11. vietu saīsinātajā un 23. pozīciju olimpiskajā krosā. Pasaules rangā tas cēsiniekam ļāva pakāpties uz ļoti augsto 12. vietu. Trenera Jāņa Mūsiņa audzēknis pēc treniņprocesa šajā nedēļā ir gatavs sezonas otrajam posmam.

Pirmais starts cēsiniekam Arašas posmā gaidāms sestdien, kad pulksten 18:35 pēc Latvijas laika viņš startēs saīsinātajā krosā. Kopumā šajās sacensībās redzēsim 40 vadošos braucējus. Pamatsacensības gaidāma svētdien pulksten 21:30 pēc Latvija laika.

Abas sacensības tiešraidē būs skatāmas kanālā “Eurosport”.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044