MTB

Svētdien Carnikavā tiks dots starta šāviens jaunajai “cb – xp” LK sezonai MTB XCO krosā + Braucienu sadalījums un distances

Ar “DTG – ĀdažiVelo” XCO krosu svētdien, 5. maijā, Carnikavas pievārtē esošajā “Zibeņu” trasē tiks dots starta šāviens 2024. gada “cb – xp” Latvijas kausa sezonai MTB XCO krosā. Pieteikšanās sacensībām turpinās mājaslapā www.bulta.lv/xco.

Jaunā riteņbraukšanas sezona Latvijā ir uzņēmusi apgriezienus. Šīs nedēļas nogalē arī tiks atklāta jaunā “cb – xp” Latvijas kausa sezona MTB XCO krosā. Tajā iekļauti pieci posmi, kas norisināsies Carnikavā, Daugavpilī, Lizumā, Saldū un Baldonē. Būtiski, ka katru posmu veido vietējie organizatori, kas ir lokālo klubu entuziasti.

Pirmais posms – “DTG ĀdažiVelo XCO” risināsies Ādažu novadā esošajā “Zibeņu” trasē. Biedrība “ĀdažiVelo” parūpējušies par sezonas sākumam ļoti atbilstošu trasi, kas perfekti piemērota arī tiem, kuri vēlas XCO krosā spert pirmos soļus. Distances garums ir 4,2 kilometri. Atšķirība no pagājušā gada ir tā, ka trasē iekļautas jaunas tehniskas taciņas. Netrūks arī dažādu šķēršļu, tostarp tramplīnu.

Sacensību programmā paredzēti divi starti. Pirmais no tiem gaidāms pulksten 11:00. Tajā attiecīgi divus un trīs apļus veiks jaunāko grupu sportisti, vecāko Masters grupu un hobija klašu sportisti.

Otrajā startā, kas sāksies pulksten 13:00 tikmēr redzēsim Open sporta vīru un dāmu grupu sportistus, jaunāko Masters grupu, kā arī junioru konkurenču grupu braucējus.

Pieteikšanās sacensībām pieejama mājaslapā www.bulta.lv/xco. Tur arī atradīsi nolikumu un citu būtisku informāciju.

Ceturtdien, 2. maijā, pulksten 19:00 Zibeņu trasē arī norisināsies oficiālais koptreniņš, kurā ikviens interesents varēs iepazīties ar trasi, iegūt papildus informāciju un praktiskos padomus.

NOLIKUMS ar braucienu sadalījumiem un distanču garumiem pieejams ŠEIT:

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044