MTB

MTB Maratona 2.,3.posmā Opekalnā dubultuzvaras Muižniekam un Kovgerei

Nedēļas nogalē 25.,26.maijā Alūksnes pusē, Opekalnā norisinājās lielākā MTB maratona 2.,3. posms. Dubultuzvaras abos posmos svinēja alūksnieši Beāte Kovgere un Oskars Muižnieks. Veclaicenes daudzveidīgais reljefs ar elpu aizraujošajiem skatiem trasi padarīja vēl baudāmāku un šī bija pilnīgi jauna trase, kura pirmo reizi notika pie Latvijas augstākās baznīcas – Opekalna baznīcas.

Pirmo reizi seriāla vēsturē Opekalnā norisinājās Vivus.lv MTB Maratona sacensības. Abas sacensību dienas dalībniekus karsēja saule +27 grādi, kas noteikti nepalīdzēja šo dinamisko, ātro un ar garajiem kāpumiem bagāto distanci veikt ātrāk, bet skatītājiem izcila lokācija baudīt labo laiku un skaisto dabu visapkārt.

 Spēcīgākais dalībnieku sastāvs kā allaž bija “Kärcher” maratona distancē, kur sacentās TOP Latvijas MTB maratona braucēji – bijušais biatlonists un Olimpisko spēļu dalībnieks Oskars Muižnieks, Oskara komandas biedrs episkākajās MTB sacensībās Pasaulē “Cape Epic” amatieru grupas uzvarētājs Lauris Purniņš, biatlonists Aleksandrs Patrijuks, kā arī bijušais biatlonists Rolands Slotiņš. Maratona distances dalībnieki pirmajā dienā veica 26km apli, savukārt otrajā dienā 2 apļi un 52km. Pirmajā dienā intervālu starts, kur dalībnieki startē pa 5 cilvēki un ik pa 30 sekundēm. Intervālu startā ātrākais Oskars Muižnieks, kas visu laiku pavadīja līderos, bet tur pat Oskara komandas biedri no DTG/MySport Aleksandrs Patrijuks un Lauris Purniņš, kas attiecīgi sadalīja arī  pjedestālu. Savukārt, otrajā dienā trijnieks tas pats, bet vietas samainīja Purniņš un Patrijuks – Uzvara Mužniekam, otrā vieta Purniņam, bet trešais Patrijuks.

Savukārt, sievietēm ātrākā dāma pirmajā dienā, intervālu startā, EMU Mālpils komandas braucēja Beāte Kovgere, otrā ātrākā igauniete Merilin Bazolev, bet trešā vieta Katrīnai Jaunslavietei-Kipurei. Otrajā dienā, sacensībās ar kopējo startu trijnieks nemainīgs, vietām apmainījās Jaunslaviete-Kipure un Bazolev – Kovgerei pirmā vieta, otrā Jaunslaviete-Kipure, bet trešā Bazolev.

 Latvijas Valsts mežu 1.dienas, 16km pusmaratona distancē par godalgotajām vietām norisinājās spraiga cīņa. Pirmā posma uzvarētājs Celitāns, šoreiz piekāpās pieredzes bagātajam Ģirtam Cirvelim (Roadex). Intervālu startā katra sekunde svarīga, tāpēc 20 sekundes ātrāks par visiem Cirvelis, bet otrais mammadaba.lv braucējs Reinis Markss un trešā vieta Dako Ziemeļvidzeme braucējam Mārtiņam Daļeckim. Otrajā dienā spraigāki notikumi, jo finišā savu pārliecību un spēku nodemonstrēja Cirvelis, kas apsteidza otrās vietas ieguvēju Alvilu Pētersonu (NN Sporta klubs/RRS ) par 6 sekundēm, bet trešā vieta Rolandam Burcevam (Velo Express racing team).

  Sievietēm Latvijas Valsts mežu pusmaratonā dubultuzvara Kristai Pūcītei, kas šogad amatieru klasē izcīnīja 2.vietu “Cape Epic”, bet pirmajā dienā otrā vieta Baldones riteņbraukšanas vienības komandas braucējai Amandai Reilijai Zariņai, bet trešā Linda Elizabete Brilte no Dako Ziemeļvidzmes komandas. Savukārt, otrajā dienā otrā vieta arī Amandai Reilijai Zariņai, bet trešā Laurai Kliesmetei (RRS)

“Mangaļi” 14km pusaudžu braucienā meitenēm dubultuzvara Samantai Celitāne (Garām ejot MTB Team), otrā vieta abās dienās Katrīnai Hansonei (RRS), bet trešā abas dienas Samanta Roziņa (Latvian Cycling Girls).

Puišiem “Mangaļu” pusaudžu distancē TOP3 abas dienas nemainīgs – uzvara  VeloLifestyle/SmilteneBJSS komandas braucējam – Mārtiņam Icem, Raimonds Pilenieks (Ķekavas NSS) finišēja 2.vietā, bet trešais ātrākais Olivers Šika (L.O.D.E.S).

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044