MTB

Latvijas čempionāta MTB programmā XCO krosam pievienosies arī XCC kross

Jau nākamās nedēļas nogalē Ogres novada dabas parkā “Ogres Zile kalni” notiks Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB XCO un pirmo gadu arī XCC krosā. Pieteikšanās sacensībām pilnā sparā turpinās mājaslapā www.bulta.lv/lcxco Trases apskates brauciens notiks trešdien, 17. jūlijā, plkst. 19:00.

Pēc trīs gadu pārtraukuma Latvijas un Lietuvas MTB čempionāts atkal norisināsies vienkopus, tādējādi palielinot savstarpējo konkurenci un kopējo dalībnieku skaitu. Otro gadu pēc kārtas par čempionāta mājvietu ir izvēlēta “Ogres Zilo kalnu” XCO trase, kas kļuvis par vienu vadošajiem regulāri uzturētajiem šī sporta veida centriem ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā.

Sacensību organizatori šogad lēmuši paplašināt čempionāta programmu uz divām dienām, Olimpiskajam (XCO) krosam pievienojot popularitāti uzņēmušo saīsināto (XCC) krosu, kas gan dalībniekiem, gan līdzjutējiem būs ļoti dinamiska un skatāma sacīkste pa  1,8 kilometru garo apli.

XCC kross startēs pulksten 16:00, kad 15 minūšu sacīkstēs sacentīsies sieviešu elites/U23 un amatieru grupas, meiteņu junioru, M16 puišu un Masters 4+ vīru grupu sportisti. Tikmēr otrajā startā 20 minūšu braucienā sacentīsies vīriešu elites/U23 grupas, amatieru M19 – 34, junioru, kā arī Masters 1 –  3 grupu pārstāvji.

Sacensību centrālā diena būs svētdiena, kad visas dienas garumā norisināsies XCO krosa sacensības. Dienas gaitā tiks aizvadīti četri starti, uzvarētājus noskaidrojot 17 vecuma un meistarības grupās kā vīriem, tā arī dāmām. Lai arī čempionātā piedalīties var tikai licencēti sportisti, tomēr padomāts arī par tiem, kas vēl nav paguvuši tikt pie nepieciešamajām licencēm. Izveidotas arī pa divām Open grupām, kā vīriem, tā arī dāmām.

Sacensības ar jaunāko grupu startiem iesāksies pulksten 11:00, bet pats ātrākais starts, kurā redzēsim elites/U23 vīrus, juniorus un M19 – 34 amatierus sāksies pulksten 16:00. Starta un finiša vieta abas dienas atradīsies pie Dubkalnu karjera peldvietas.

Sacensību trašu veidotāju komanda veic pēdējos darbus trases elementu sagatavošanā. Nākamās nedēļas trešdienā, 17. jūlijā, plkst. 19:00 pie Dubkalnu karjera peldvietas notiks oficiālais treniņbrauciens. Tomēr jau šobrīd trase ir veicama treniņiem.

Pieteikšanās prestižajām sacensībām turpinās mājaslapā www.bulta.lv/lcxco   Tur ērti pieejams arī nolikums un cita svarīgākā informācija.

2024 LV MTB XCO kross 1200x630 3

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044