MTB

“cb – xp” Latvijas MTB XC čempionāta dalībnieku skaitu papildina arī olimpietis Blūms

Noslēdzošās sacensības pirms Parīzes Olimpiskajām spēlēm mūsu valsts vadošajam kalnu riteņbraucējam Mārtiņam Blūmam būs šīs nedēļas nogalē Ogrē gaidāmais “cb – xp” Latvijas un Lietuvas čempionāts MTB saīsinātajā, kā arī olimpiskajā krosā. Pilnā sparā pieteikšanās sacensībām turpinās mājaslapā www.bulta.lv/lcxco.

 Nacionālais čempionāts ļoti nozīmīgs ir kā jaunatnes un amatieru sportistiem, tā arī elites līmeņa atlētiem. Lai veicinātu vēl augstākas konkurences sacensības, Latvijas Riteņbraukšanas federācija apvienojusi spēkus ar kolēģiem Lietuvā, pēc vairāku gadu pārtraukuma izveidojot apvienoto čempionātu. Pirmo gadu sacensības notiks divu dienu garumā. Tāpat kā pērn, arī šogad pasākuma risināsies Ogres Zilajos kalnos izveidotajā trasē, ka kļuvusi vēl jaudīgāka un dalībniekiem interesantāka.

Sestdien, 20. jūlijā, šeit norisināsies Latvijas pirmais MTB saīsinātā, jeb XCC, krosa čempionāts. Sacensībās Latvijas čempioni tiks noskaidroti kopumā astoņās vecuma un meistarības grupās. Pirmais brauciens gaidāms pulksten 16:00, bet otrais 16:40.

Tikmēr čempionāta kulminācijas diena būs svētdien, 21. jūlijā. Pulksten 11:00 sacensības uzsāks jaunāko grupu, kā arī Open klašu braucēji. Dāmu elites/U23 un CFA grupa sacensības sāks pulksten 14:30, bet elites/ U23 vīri trasē dosies pulksten 16:00.

Kļuvis zināms, ka savu dalību čempionātā vien nedēļu pirms gaidāmā starta Parīzes Olimpiskajās spēlēs aizvadīs Mārtiņš Blūms. Cēsiniekam šī būs pēdējā pārbaude pirms četrgades nozīmīgākā starta, kā arī iespēja nopelnīt UCI Pasaules ranga punktus. Mārtiņš jūnijā Pasaules kausa posmā iedzīvojās rokas pirksta lūzumā. Lai arī nācās izlaist vairākas sacensības, tomēr treniņprocess apstājies nav. Čempionāts savās mājās būs lieliska pārbaude arī pašam pirkstam.

Tāpat dalību apstiprinājuši arī tādi ļoti zināmi pašmāju riteņbraucēji kā – Lauris Purniņš, Rainers Zviedris, Nauris Zviedris, Edgars Ābols, Jēkabs Vītols, Kristers Celitāns un citi.

Trešdien, 17. jūlijā, plkst.19:00 notiks oficiālā trases apskate, kurā ikvienam būs iespēja iepazīties ar trasi, kā arī uzdot jautājumus tās veidotājam un sacensību organizatoriem.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044