MTB

Blūms kā pirmais no sešiem riteņbraucējiem startēs Parīzes Olimpiskajās spēlēs

Pirmdien pulksten 15:10 pēc Latvijas laika Elancourt kalnā tiks dots starta šāviens Parīzes Olimpisko spēļu kalnu riteņbraukšanas (MTB) olimpiskā (XCO) krosa vīriešu sacensībām. Debiju četrgades nozīmīgākajā šī sporta veida notikumā piedzīvos cēsinieks Mārtiņš Blūms, kurš Parīzē atrodas jau no nedēļas sākuma.  Foto: LOK.

Riteņbraukšanas saime var lepoties ar otru lielāko sporta veida pārstāvniecību starp Latvijas sportistiem Parīzes Olimpiskajās spēlēs. Četros dažādos veidos startēs seši riteņbraucēji. Tik daudz veidos riteņbraukšanas olimpiādēs nav bijusi pārstāvēta jebkad iepriekš.

No mūsu sešinieka šobrīd Parīzē atrodas un treniņus aizvada četri sportisti – kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms, BMX frīstaila meistars Ernests Zēbolds,  kā arī BMX braucēji – Veronika Monika Stūriška un Kristens Krīgers. Tikmēr abi šosejas riteņbraucēji – Toms Skujiņš un Anastasija Karbonāri –   turpina spēlēm gatavoties savās mājvietās. Abi Parīzē ieradīsies nākamās nedēļas sākumā.

Mārtiņš Blūms laiku pēc pirksta lūzuma nav pavadījis velti. Smagi treniņi augstkalnē bijusi nozīmīga daļa no gatavošanās posma. Traumas dēļ izlaists viens pavisam neilgs posms no treniņu procesa. Pārbaude slodzes apstākļos Blūmam bija Ogrē notikušais Latvijas un Lietuvas čempionāts, kur cēsinieks ieguva divas zelta medaļas.

Kā pirmais no mūsu atlētiem uz starta izies kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms. Trenera Jāņa Mūsiņa audzēkni trasē redzēsim pirmdien no pulksten 15:10 pēc Latvijas laika. Kopā vīru konkurencē startēs 36 sportisti no 28 valstīm. Bez Blūma jāizceļ arī tādas MTB superzvaigznes kā – pilnu olimpisko medaļu komplektu ieguvušais Šveices braucējs Nino Šurters, Tokijas OS uzvarējušais Toms Pidkoks, mājinieks Viktors Koreckijs, jaunzēlandietis Sams Geizs un citi.

Sacensību trase Parīzes augstākajā punktā - Elancourt kalnābūs ļoti ātra pa samērā cietu segumu. Protams, neiztiks bez daudz mākslīgajiem šķēršļiem – tramplīniem, akmeņu sekcijām un citiem. Tomēr kopumā lielu un garumu kāpumu trasē nav, kas ļaus vērot ļoti dinamiskas un spraigas sacīkstes.

Latvijas sportistu starti Parīzes Olimpiskajās spēlēs:

29. jūlijs, Vīriešu MTB XCO krosa sacensības, Mārtiņš Blūms

30. jūlijs/ 31. jūlijs, Vīriešu BMX Frīstaila sacensības, Ernests Zēbolds

1. augusts/ 2. augusts, BMX Riteņbraukšanas sacensības, Kristens Krīgers, Veronika Monika Stūriška

3. augusts, Vīriešu Šosejas riteņbraukšanas grupas brauciena sacensības, Toms Skujiņš

4. augusts, Sieviešu Šosejas riteņbraukšanas grupas brauciena sacensības, Anastasija Karbonāri

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044