Par jauno UEC prezidentu ievēlēts Latvijas atbalstītais Della Kasa

Aizvadītās nedēļas nogalē notikušajā Eiropas Riteņbraukšanas savienības (UEC) kongresā par jauno organizācijas prezidentu tika apstiprināts ilggadējais UEC ģenerālsekretārs Enriko Della Kasa, kuram atbalstu bija izteikusi arī Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Šogad UEC kongress, ņemot vērā apstākļus, norisinājās tiešsaistē. Tajā piedalījās 50 organizācijas dalībvalstu prezidentu. Viņu vidū arī Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) prezidents Sandis Āķis, kuram šī bija pirmā reize starptautisko riteņbraukšanas organizāciju kongresos kā LRF prezidentam. Kongresa laikā notika vēlēšanas. Tajās tika ievēlēts jauns UEC prezidents, kā arī valdes un pārvaldības komisijas locekļi.

Par jauno organizācijas prezidentu tika ievēlēts itālis Enriko Della Kasa. No 2013. gada 54 gadus vecais Della Kasa sekmīgi darbojās UEC ģenerālsekretāra amatā. 2019. gadā viņš divas reizes apmeklēja arī Latviju, esot klāt arī Valmierā notiekošajā Eiropas BMX čempionātā. LRF kopā ar citām Ziemeļvalstu riteņbraukšanas organizācijas dalībvalstīm pirms kongresa arī izteica atbalstu jaunievēlētā prezidenta kandidatūrai.

UEC valdē turpmāk strādās – Katarina Jakubova (Slovākija), Natālija Silinskaja (Baltkrievija), Aleksandrs Gusjatņikovs (Krievija), Henriks Jess Jensens (Dānija), Dragomirs Kouzovs (Bulgārija) un Delmino Pereira (Portugāle).

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044