“Tour du Var” kopvērtējumā negaidīti uzvar Skujiņa komandas biedrs Brambilla

Svētdien Francijā nedaudz negaidīti noslēdzies UCI 1. kategorijas trīs dienu velobrauciens “Tour du Var”. 136 kilometru garajā un kāpumiem bagātajā noslēdzošajā posmā solo uzvaru guva Toma Skujiņa pārstāvētās “Trek – Segafredo” vienības Itālijas riteņbraucējs Džanluka Brambilla, kurš kļuva arī par kopvērtējuma uzvarētāju. Krists Neilands un Toms Skujiņš posmu noslēdza attiecīgi 47. un 51. pozīcijā. Foto: Getty images. 

Pirms noslēdzošajā “Tour du Var” velobrauciena posma kopvērtējuma vadībā atradās Krista Neilanda komandas līderis šajās sacensībās Maikls Vudss, kurš tikai par 1 sekundi apsteidza Toma Skujiņa komandas biedru Bauki Mollemu. Abiem mūsu sportistiem šajās sacensībās jāveic liels  darba apjoms komandu rezultātu veidošanā.

Noslēdzošais posms kāpumu ziņā bija pats grūtākais. 135 tūri turpinošajiem riteņbraucējiem bija jāpievar trīs pirmās kategorijas kāpumi. Netrūka arī virkne īsāku pacēlumu un tehnisku nobraucienu.

Sacensību gaita bija ļoti aktīva jau no sākuma. Pie tam tika radīts apdraudējums kopvērtējuma līderiem, jo atrāvienā spēja aizbraukt “FDJ” komandas franču riteņbraucēji – Valentins Madū un Rudijs Molārds. Abi kopvērtējumā atradās vien dažas sekundes aiz Vudsa. Vēlāk līderu grupa jau veidoja 16 braucēji. Viņu vidū bija arī Toma Skujiņa komandas biedrs Džanluka Brambilla, kuru no kopvērtējuma līdera šķīra vien 13 sekundes.

Līderu grupas pārsvars pār sekotājiem, kuru vidū bija gan Vudss, gan arī Mollema, pārsniedza 1 minūti. Vudsam lielāko atbalstu kāpumos sniedza Krists Neilands un Dans Martins. Lai arī kopvērtējuma līderim izdevās pietuvoties, tomēr joprojām briesmas par titula pazaudēšanu saglabājās lielas.

20 kilometrus pirms finiša divvadībā atradās Brambilla un Madū, kamēr grupiņa ar Vudsu un Mollemu atpalika 50 sekundes. Izšķirošs izrādījās Brambillas uzbrukums kāpumā 11 kilometrus pirms finiša. Viņš nonāca solo vadībā un savu pārsvaru prata nosargāt līdz finišam. Dramatiskā cīņā “Trek – Segafredo” nodrošināja sev uzvaru arī visā velobrauciena kopvērtējumā.

Otrais posmā finišēja pērnā gada “Giro d’Italia” velobrauciena kopvērtējuma uzvarētājs Tao Hārts (“Ineos”), kuru no Brambillas šķīra 13 sekundes. Maikls Vudss finišēja 18 sekundes aiz uzvarētāja un ieņēma 10. vietu, kamēr Bauke Mollema ar tādu pat finiša laiku bija astotais.

Krists Neilands paveica visu iespējamo no sevis, lai palīdzētu Vudsam cīnīties par uzvaras nosargāšanu. Mūsu sportists finišēja 47. vietā, kamēr otrs mūsu riteņbraucējs Toms Skujiņš tika ierindots 51. pozīcijā. Toms arī bija viens no savas komandas pamatvērtībām šajās sacensībās. Abi mūsu sportisti finišēja 12 minūtes un 23 sekundes aiz uzvarētāja.

Kopvērtējumā Brambilla tuvāko sekotāju Maiklu Vudsu apsteidza par 5 sekundēm. Trešā vieta vēl vienam “Trek – Segafredo” riteņbraucējam Baukem Mollemam. Krists Neilands tika ierindots 57., bet Toms Skujiņš 83. vietā.

Kalnu karaļa vērtējumā Neilandam astotā vieta. Komandu vērtējumā tikmēr “Trek – Segafredo” ieņēma ceturto, bet “Israel Start – Up Nation” sesto vietu.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044