Ar kuldīdznieku dominanci sākusies Latvijas jaunatnes kausa sezona šosejā

Aizvadītās nedēļas nogalē Dobeles novadā aizvadīti pirmie divi Latvijas jaunatnes kausa posmi šosejas riteņbraukšanā. Jauniešu puišu grupā dominēja Kuldīgas novada sporta skolas jaunie riteņbraucēji. Individuālajā braucienā uzvarēja Gusts Lapiņš, bet grupas braucienā solo triumfs Kristeram Skrubim.

Latvijas jaunatnes kausa sezona šosejas riteņbraukšanā, kurā iekļautas septiņas vecuma grupas, startēja uzreiz ar diviem posmiem Dobeles novadā. Abus posmus Dobeles velo dienas ietvaros rīkoja RSK “Tandēms” sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju. Sestdien notika individuālais brauciens, bet svētdien grupas brauciens.

INDIVIDUĀLAIS BRAUCIENS:

Individuālajā braucienā riteņbraucēji sacentās pilnībā slēgtā trasē Dobeles novada Krimūnās. Atkarībā no vecuma grupas, riteņbraucēji no Latvijas un Lietuvas veica trīs dažāda garuma distances – 5, 10 un 15 kilometrus.

Jauniešu puišu grupā startēja 29 dalībnieki. Uzvaru izcīnīja Kuldīgas novada sporta skolas un “Goldingen cycling team” kluba sportists Gusts Lapiņš. Trenera Viestura Lukševica audzēknis 15 kilometrus veica pēc 19 minūtēm un 52 sekundēm. Otrā vieta “MSĢ/ RK Liepāja” pārstāvim Dāvim Gludavam, kuru no Lapiņa šķīra 31 sekunde. Tikmēr trešais bija lietuvietis Aironas Gerdauskas. Viņš Lapiņam piekāpās par 46 sekundēm. Labāko sešiniekā iekļuva arī – Kristers Skrubis, Rokas Stundzia un Ralfs Vistiņš.

C grupā zēniem desmit kilometru distancē 34 dalībnieku konkurencē visu goda pjedestālu aizņēma “RRS1” sportisti. Uzvarēja Alvils Pētersons (14:11). Otrā vieta Georgam Tjuminam (14:28), bet trešā Mārtiņam Purbērziņam (14:49). D grupā zēniem piecu kilometru distancē pirmais Ričards Hansons no “RRS” (10:05), otrais Edvards Vēvers (10:48), bet trešais Danils Zozuļa (10:51) (abi Kuldīgas NSS/ Goldingen cycling club”)

Meiteņu A grupā deviņu dalībnieču konkurencē uzvarēja Kitija Siltumēna no Dobeles sporta skolas. Viņas laiks 15 kilometros – 21 minūte un 6 sekundes. Viņai sekoja Lietuvas sportiste Kotrīna Strakšijte (21:50) un rīdziniece Laura Belohvoščika (21:57). B grupā meitenēm sezonu ar uzvaru iesāka trenera Iļdara Aisena audzēkne Rūta Zibene (“RRS”), kuras laiks 14 minūtes un 36 sekundes. 13 sekundes viņai zaudēja Adelīna Jefimova no Dobeles sporta skolas, kurai otrā vieta, bet trijnieku noslēdza Migle Denikaite (14:58).

C grupā meitenēm labāko laiku sasniedza Lietuvas riteņbraucēja Orinta Kiseliunaite (15:32), otrā vieta Līva Šlosbergai (16:02), bet trešā bija Laura Klismete (17:12). Abas meitenes pārstāv “RRS/ Belo CP”. Jaunākajā meiteņu grupā piecu kilometru distancē nepārspēta palika Ieva Jurēviča no “RRS” (11:06). Otrā vieta Agnei Krivickaitei no Lietuvas (11:27), bet trešā bija Rasa Birzleja (12:46).

GRUPAS BRAUCIENS:

Grupas brauciena sacensības notika Kroņaucē pa jau ierasto sešu kilometru garo apli. Diena iesākās ar B un C meiteņu sacensībām 20 kilometru distancē. Uzvarētājas liktenis noskaidrojās finiša taisnē. Ātrākā bija mājiniece, treneres Tamāras Bumbieres audzēkne Adelīna Jefimova (32:20). Tāds pat laiks arī otrās un trešās vietas ieguvējām – Rūtai Zibenei un Miglei Daneikaitei.

Arī C grupas zēnu sacensībās viss atrisinājās pēdējos metros. Lielisku darbu paveica Kuldīgas jaunie riteņbraucēji, kuri līdera pozīcijā izvirzīja savu sprinteri Jāni Stuceru. Trenera Viestura Lukševica audzēknis arī izcīnīja uzvaru. Otrā un trešā vieta “RRS” sportistiem – Helvijam Kanceram un Jēkabam Zujevam.

Taktiska un interesanta sacīkste bija vērojama jauniešiem. Sākumā atrāvienā kopā ar Lietuvas sportistu aizbrauca Jānis Priedoliņš. Vēlāk gan šis tandēms tika panākts. Distances otrajā daļā solo vadībā nonāca Kristers Skrubis. Kuldīdznieks spēja savu vadību nosargāt, izcīnot uzvaru (01:06:16). Sekotāji finišēja 1 minūti un 16 sekundes vēlāk. Skaistā finiša spurtā nepārspēts palika Gusts Lapiņš, bet labāko trijnieku noslēdza “MSĢ/ Velolifestyle Smiltenes BJSS” riteņbraucējs Ģirts Harkins.

A grupā juniorēm uzvarēja Kitija Siltumēna. Otrā vieta Laurai Belohvoščikai, bet trešā bija Kotrīna Strakšijte.

Sezonas trešais posms notiks 24. jūlijā Kuldīgā. Šeit risināsies Jāņa Baukša piemiņas kausa sacensības. Vienlaikus, notiks arī Latvijas čempionāts grupas braucienā C zēnu un C meiteņu kategorijām.  

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044