Skujiņš labo latviešu rekordu; pēdējā posmā uzvar universālais van Ārts  

Svētdien Parīzē noslēdzās 108. “Tour de France” daudzdienu velobrauciens. Noslēdzošajā posmā uzvaru svinēja Vouts van Ārts, kurš tūrē guva savu trešo panākumu. Kopvērtējumā ļoti pārliecinoši triumfēja 22 gadus vecais slovēnis Tadejs Pogačars. Mūsu Toms Skujiņš tikmēr kļuva par pirmo latvieti, kurš sekmīgi četras reizes pievarējis leģendārās sacensības.

“Tour de France” noslēdzošais posms kā allaž notika Parīzē. Riteņbraucēji veica 108,4 kilometru garu posmu Elizejas laukos. Kā riteņbraukšanā pieņemts, pēdējā posmā nekādas cīņas par kopvērtējumu nenotika. Distances laikā uzvaru kopvērtējumā ar šampanieti atzīmēja Tadejs Pogačars ar saviem “UAE Team” komandas biedriem.

Galvenā intriga bija tā, vai Markam Kavendišam izdosies sasniegt savu 35. uzvaru “Tour de France”, tādējādi šajā rādītajā pārspējot Ediju Mersku. Uzvarētāja liktenis arī izšķīrās lielās grupas finiša spurtā. “Deceuninck – Quick Step” komanda paveica lielu darbu Kavendiša labā, tomēr zaļā krekliņa īpašniekam neizdevās gūt uzvaru.

Lielisks bija universālais beļģis Vour van Ārts. Līdz šim viņam bija izdevies uzvarēt gan kalnu etapā, gan vakar arī individuālajā braucienā. Šodien van Ārts parādīja arī ļoti ātru finiša spurtu. Viņš izcīnīja uzvaru noslēdzošajā posmā. Otrajā vietā tika atstāts Jaspers Filipsens, bet zaļā krekliņa īpašniekam Kavendišam nācās samierināties ar trešo vietu. Mūsu Toms Skujiņš pēdējā posmā finišēja lielajā grupā, tiekot ierindots 59. vietā.

Otro gadu pēc kārtas tūrē uzvarēja Tadejs Pogačars. “UAE team” vienību pārstāvošais slovēnis tuvāko sekotāju – dāni Jonadu Vingegārdu (“Jumbo Visma”) apsteidza par 5 minūtēm un 20 sekundēm. Trešā vieta ekvadorietim Ričardam Kararpazam no “Ineos”. Viņš Pogačaram piekāpās par vairāk nekā septiņām minūtēm.

Toms Skujiņš kļuva par pirmo Latvijas riteņbraucēju, kuram izdevies sekmīgi pievarēt “Tour de France” četras reizes. Pie tam viņš to paveica četrus gadus pēc kārtas. Toms kopvērtējumā tika ierindots 71. vietā. Sportista un viņa komandas mērķis šogad bija cīņa par uzvarām etapos. Komandas braucējam Baukem Mollemam arī izdevās triumfēt vienā no posmiem. Tikmēr Toms iesaistījās divos sekmīgos atrāvienos, ieņemot attiecīgi 11. un septīto vietu.

Skujiņš kopā ar Kristu Neilandu, treneri Tomu Flaksi un mehāniķi Kristapu Osi jau pavisam drīz dodas uz Tokiju, lai jau nākamsestdien piedalītos olimpiskajās šosejas riteņbraukšanas grupas brauciena sacensībās. Skujiņš Tokijā startēs arī individuālajā braucienā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044