“Baltic Chain tour” Latvijas posmā Bogdanovičs finišē 16. vietā  

Svētdien ar 166,7 kilometru garo trešo posmu pa Latvijas ceļiem noslēdzies “Baltic Chain tour” daudzdienu velobrauciens. Uzvaru noslēdzošajā posmā izcīnīja norvēģis Oskars Johansons, bet kopvērtējumā nepārspēts palika jaunzēlandietis Laurencs Piths. No latviešiem kopvērtējumā visaugstāk Andris Vosekalns, kuram 11. vieta.

“Baltic Chain tour” daudzdienu velobrauciena Latvijas posms nesa daudz sportisko intrigu cīņā par kopvērtējumu. Līderis Laurencs Piths no “Groupama – FDJ” tuvāko sekotāju Karlu Patriku Lauku apsteidza vien par vienu sekundi. No Latvijas riteņbraucējiem labāko desmitniekā atradās Andris Vosekalns, kuram devītā vieta.

Latvijas posms sportistus sagaidīja ar nepastāvīgiem laika apstākļiem. No Valkas riteņbraucēji devās uz Strenčiem, kur notika pirmais starpfinišs. Uzvaru tajā guva Karls Patriks Lauks, kurš kļuva par jauno virtuālo līderi. Arī turpinājumā izteikts dienas atrāviens nenoformējās. Mazsalacas starpfinišā Norberts Manažeks no Polijas. Viņš kopā ar norvēģi Oskaru Johansonu un Magnusu Veheru izveidoja dienas atrāvienu.

Jau tuvojoties atpakaļ Valkai, solo vadību ieguva Johansons. 19 gadus jaunais norvēģis savu pārsvaru prata nosargāt. Igaunijas izlase, kuras līderis Karls Patriks Lauks bija pārņēmis līdera pozīciju, nebija starp atrāviena ķērājām. To darīt metās Latvijas izlases jaunie sportisti – Alekss Krasts, Bruno Mārtiņš Binovskis un Oskars Dankbārs. Centieni līdz galam nesekmējās.

Johansons pārliecinoši kļuva par posma uzvarētāju. Finišu viņš sasniedza pēc 3 stundām 37 minūtēm un 43 sekundēm. Sekotāji finišēja 46 sekundes vēlāk. Otrā vieta Laurensam Pitham, kurš tādējādi atguva līdera godu un 19 gadu vecumā triumfēja velobrauciena kopvērtējumā. Trešā vieta posmā Normanam Vahtram no Igaunijas izlases.

Nevienam no Latvijas sportistiem labāko desmitniekā iekļūt neizdevās. Māris Bogdanovičs finišēja 16. vietā, bet Andris Vosekalns bija 17. Andžam Flaksim 34. pozīcija. 48. Kristers Ansons (visi +00:00:46). Alekss Krasts un Oskars Dankbārs bija attiecīgi 65. un 66. vietā, kamēr Bruno Mārtiņam Binovskim 82. vieta (+00:08:36).

Kopvērtējumā Piths tuvāko sekotāju Karlu Patriku Lauku apsteidza par 5 sekundēm. Andris Vosekalns, esot labākais no latviešiem, ieņēma 11. vietu, paliekot uzreiz pēc UCI punktu ieguvējiem.

Sacensības rīko Igaunijas un Latvijas riteņbraukšanas federācijas. Latvijas posma norise iespējama, pateicoties Izglītības un zinātnes ministrijas piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044