Ansons karjeru turpinās Sentetjēnas klubā; Pluto paliek “Abloc CT” uz vēl vienu gadu

Latvijas šosejas riteņbraucējs Kristers Ansons pēc diviem pavadītiem gadiem Igaunijas vienībā “Ampler Development team” pievienojies Francijas pirmās divīzijas šosejas riteņbraukšanas vienībai “ECSEL Saint-Etienne Loire”. Tikmēr karjeras veiksmīgāko sezonu aizvadījušais Mārtiņš Pluto arī nākamgad pārstāvēs Nīderlandes kontinentālo vienību “Abloc”. Foto: Agnis Melderis.

Ja lielākā daļa pasaules tūres šosejas riteņbraukšanas komandu savus sastāvus nākamajai sezonai jau nokomplektējušas, tad kontinentālajām un klubu vienībām vēlie rudens mēneši ir īstais laiks sastāvu komplektācijai. Jau iepriekš vēstījām, ka jaunu līgumu ar “Trek – Segafredo” noslēdza Emīls Liepiņš. Ar viņu vienā komandā vismaz gadu brauks arī Toms Skujiņš, kamēr citu pasaules tūres vienību “Israel Start – Up Nation” vēl divus gadus pārstāvēs Krists Neilands.

Pie jauna līguma ticis Latvijas U23 izlases riteņbraucējs Kristers Ansons. Divas sezonas Igaunijas kontinentālo komandu “Ampler Development team” pārstāvošais talsinieks pievienojies Francijas pirmās divīzijas komandai “ECSEL Saint-Etienne Loire”. Šī viena no tradīcijām bagātākajām un zināmākajām franču klubu komandām. Lai arī tai nav UCI vienības statuss, tomēr komanda startē augsta mēroga Francijas kausa sacensībās, kā arī vairākās UCI 2. kategorijas vienībās.

Pavisam noteikti šis var būt lielisks tramplīns Kristeram Ansonam karjeras attīstībai, jo no Sentetjēnas kluba labākie braucēji papildina pasaules tūres vienību rindas. Savulaik šo franču vienību pārstāvēja arī šī brīža Murjāņu sporta ģimnāzijas treneris Mārtiņš Trautmanis, kurš togad kļuva arī par Latvijas čempionu grupas braucienā. Šogad Sentetjēnas vienība startēja arī “Baltic Chain tour” velobraucienā. Nākamais būs pirmais gads, kad Kristers Ansons jau būs elites grupas sportists.

Mārtiņš Pluto, kurš aizvadījis lielisku sacensību sezonu, vēl uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar Nīderlandes kontinentālo vienību “Abloc”. Mārtiņam nākamais būs jau piektais gads šīs vienības rindās. Šogad pie trenera Jāņa Krišlauka riteņbraucēja gaitas uzsākušais sportists kļuvis par vienu no “Abloc” līderiem, izpelnoties vietu arī Latvijas izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā.

Mārtiņš jau sezonas ievadā lika par sevi runāt pēc sekmīga starta prestižajā Turcijas velobraucienā. Cīnoties plecu pie pleca ar Marku Kavendišu, Jasperu Filipsenu un citām riteņbraukšanas zvaigznēm, latvietis četros posmos finišēja TOP15. Sekoja izcīnītā ceturtā vieta “Tour of Estonia” posmā. Mārtiņam arī virkne sekmīgu startu Beļģijā. Tostarp viņš guva astoto vietu “Kampioenschap van Vlaanderen” UCI 1. kategorijas velobraucienā.

Drīzumā informēsim par vēl vairākiem jaunumiem Latvijas riteņbraucēju transfēru logā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044