Laizāne ceturto gadu pārstāvēs spāņu komandu “Eneicat – RBH Global”

Latvijas šosejas riteņbraucēja Lija Laizāne vēl uz vienu gadu pagarinājusi līgumu ar vienu no Spānijas vadošajām riteņbraukšanas komandām “Eneicat – RBH Global”. Nākamā Lijai būs jau devītā sezona UCI līmeņa vienību apritē.

 Lija Laizēne, pateicoties tā brīža trenera Raivja Belohvoščika ieguldījumam un kontaktiem, savu profesionālo karjeru šosejas riteņbraukšanā iesāka 2014. gadā Itālijas komandā “Vaiano – Fondriest”. Šo vienību sportiste pārstāvēja līdz pat 2019. gadam. Kopš tā laika rīdziniece pārstāv spāņu UCI kontinentālo vienību “Eneicat – RBG Global”.

Šogad Lija startējusi virknē prestižu viendienu un daudzdienu velobraucienos Spānijā, Francijā un Itālijā. Jāizceļ Lijas sasniegtā 27. vieta Itālijā notiekošā Mičela Fanini memoriāla kopvērtējumā. Sezonās sākumā Laizānei izcīnīja arī 31. vietu “Vuelta a Feminas” viendienu sacensībās. Sekmīgi Lija brauca arī Eiropas čempionātā, ilgstoši turoties līderu grupā, bet beigās zaudējot kontaktu no tā. Īpatnējie organizatoru noteikumi (neadekvāti mazs kontrollaiks) liedza mūsu sportistei sasniegt finišu. Latvijas čempionātā solo braucienā sportistei otrā vieta, kamēr grupas braucienā trešā pozīcija. Sekmīgi Lija startēja arī nacionālā mēroga sacensībās Spānijā.

Mūsu sportistes sniegums apmierinājis “Eneicat – RBH Global” vadību. Tas atalgots ar jaunu vienas sezonas līgumu, tādējādi UCI līmeņu apritē Lija būs jau devīto gadu. Spāņu komandā iekļautas kopumā 16 sportistes. No Baltijas valstu riteņbraucējiem bez Lijas ir arī igauniete Gerde Aidi Tuiska. Astoņas sportistes pārstāv Spāniju, divas Krieviju,  bet pa vienai braucējai ir no – Čīles, Itālijas, Grieķijas un Dānijas.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044