12. februārī norisināsies pirmais Latvijas Čempionāts e-sporta riteņbraukšanā

Pirmo reizi Latvijas vēsturē norisināsies Latvijas Čempionāts e-sporta riteņbraukšanā. Sacensības notiks divās disciplīnās – grupas brauciens un individuālais brauciens uz laiku. Par Čempionāta norises platformu, līdzīgi kā vairumā starptautiskās riteņbraukšanas federācijas sacensību, izvēlēta Zwift platforma.

 Grupas braucienā vīrieši un sievietes sadalīs Latvijas Čempionāta medaļas un sponsoru balvas 12. februārī plkst. 13:00. Sacensības notiks 34km garā, paugurainā virtuālās Ņujorkas trasē. Savukārt individuālā starta čempiona titula īpašnieki tiks noskaidroti 19. februārī plkst. 13:00 līdzena reljefa trasē virtuālajā Watopia pasaulē.

Par šo ilgi gaidītu un loloto sacensību rīkošanu galvenā organizatora Toma Kazāka komentārs: “E-sporta riteņbraukšana pēdējo gadu laikā ir ļoti strauji attīstījusies visā pasaulē, un man ir liels prieks, ka tas notiek arī pie mums Latvijā. Šogad esam spēruši lielu soli tuvāk tam, lai sniegtu lielāku iespēju mūsu atlētiem pierādīt sevi pasaules mērogā, kā arī esam ielikuši pamatus ikgadējām sacensībām, kuras rezultējas ar Latvijas Čempionātu. Čempionāta ietvaros noskaidrosim spēcīgākos Latvijas e-sporta riteņbraucējus, un noteikti šis būs lielisks atskaites punkts, no kurienes raudzīties nākotnē. Lielu paldies vēlos teikt šo sacensību un idejas atbalstītājiem, kuri tic idejai un vēlas šo sportu padarīt plašāk pieejamu un atpazīstamāku Latvijā – Indeed.pro, Garmin, Specialized, 4cyclists.eu, Latvijas Riteņbraukšanas federācijai, kā arī veloveikalam ZZK.”

Nodrošinot maksimāli godīgu konkurenci čempionātā, visiem dalībniekiem būs jāveic jaudas datu, pulsa un svara reģistrācija. Par šo procesu vairāk stāsta Ēvalds Pavlovs (LRF e-sporta koordinators un LV2Max E-sporta riteņbraukšanas komandas dibinātājs): “Šajās sacensībās izmantosim starptautiski atzītas verifikācijas metodes. Dalībniekiem būs jāveic svēršanās filmēšana sacensību dienā. Nodrošinot privātumu, dalībniekiem svēršanās video nebūs jāpublicē, bet jāiesūta tiesnešiem, ja tiks izcīnītas medaļas. Visiem dalībniekiem būs pienākums, lai sacensību dati tiek ierakstīti divos neatkarīgos jaudas mērītājos – trenažierī, kas saslēgts ar Zwift platformu un alternatīvajā (tā saucamajā Dual Recording). Papildus tam, pilnīgi visiem dalībniekiem nepieciešams pulsa ieraksts un reģistrēšanās vietnēs zwiftpower.com, kur viņu svara, jaudas un pulsa dati būs publiski pieejami un izvērtējami.  Godīga konkurence un neapstrīdams uzvarētājs ir mūsu prioritāte, lai jau no pirmā čempionāta uzliktu visaugstāko caurspīdības un reputācijas latiņu.”

Sacensībās savu dalību apstiprinājuši praktiski visi regulārie e-sporta riteņbraukšanas sacensību dalībnieki un laureāti, bet nav izslēgts, ka uz Čempionāta starta stāsies arī citu riteņbraukšanas veidu profesionāļi un elites braucēji. Sacensības Latvijas mērogā regulāri ziemas, pavasara un rudens sezonā Zwift platformā notiek jau otro sezonu un aizvadītas dažādu kalibru sacensības un līgas. Ir kristalizējušies vairāki potenciālie sacensību favorīti. Wahoo Baltijas kausā, kas norisinās kopš rudens beigām, kopvērtējuma līderi, kā arī Latvijas ranga līderi ir Emīls Ribaks, Arvils Vikštrems, Mārtiņš Jirgensons, Artūrs Sisoļatins un Aivars Dārznieks. Vadošā komanda, kuru pārstāv lielākā daļā ranga līderu ir LV2Max e-sporta riteņbraukšanas komanda.

No profesionālajiem MTB un šosejas riteņbraucējiem, kuri bijuši sastopami Zwift platformas virtuālajos ceļos, pieminami Mārtiņš Blūms Emīls Liepiņš, Toms Skujiņš un Māris Bogdanovičs, kuri var kļūt par negaidītiem pretendentiem uz Čempiona titulu. Sieviešu konkurencē 2021./2022. gada sezonā dominējošs pārākums un favorītes statuss Danai Rožlapai.

Vairāk informācija par sacensībām, noteikumiem un citiem noderīgiem aspektiem atrodama sacensību nolikumā, Zwift.lv, lrf.lv un vēršoties pie organizatoriem.

Nolikums (IZMAIŅAS veiktas 07.02.2022.) pieejams ŠEIT:

Informāciju sagatavoja Ēvalds Pavlovs, LRF e-sporta koordinators un LV2Max e-sporta riteņbraukšanas komandas dibinātājs.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044