Latvijas jaunie šosejas riteņbraucēji pārbauda savas spējas VFS sacensībās

Murjāņu Sporta ģimnāzijā sestdien aizvadītas Latvijas jaunatnes šosejas riteņbraucēju vispārējās fiziskās sagatavotības sacensības. Labākie tika noteikti sešās vecuma grupās. Junioru puišu konkurencē ļoti pārliecinoši triumfēja “MSĢ/ VeloLifestyle Smiltene BJSS” sportists Ģirts Harkins.

Valsts mēroga VFS sacensības šosejas riteņbraucējiem tika atjaunotas pēc vairāku gadu pauzes. A,B un C grupu sportisti no Murjāņu sporta ģimnāzijas, Rīgas Riteņbraukšanas skolas, Smiltenes un Talsu sporta skolām, kā arī riteņbraukšanas kluba “Liepāja” tikās Murjāņu sporta ģimnāzijas manēžā. Sportisti sacentās septiņās dažādās disciplīnās – 20 metru skrējienā, tāllēkšanā no vietas, lēkšanā pār gumiju, pievilkšanās pie stieņa, pildbumbu pārnešanā, vēdera preses vingrinājumā, kā arī 800 metru skrējienā.

Junioru puišu grupā augstvērtīgākos rezultātus sasniedza “MSĢ/ VeloLifestyle Smiltene BJSS” pārstāvis Ģirts Harkins, kurš triumfēja lēkšanā pār gumiju, 800 metru skrējienā un pildbumbu pārnešanā. Tikmēr pārējās disciplīnās Ģirtam otrās vietas. Kopsummā tas deva 11 punktus (jo mazāk punktu, jo labāk).

Otrā vieta “MSĢ/ Kuldīgas novada sporta skola/ Goldingen Cycling club” pārstāvim Jānim Priedoliņam. Jānis uzvarēja tāllēkšanā no vietas  (2 metri 60 centimetri), kā arī bija trešais 20 metros un vēdera presē. Labāko trijnieku tikmēr noslēdza “RRS” riteņbraucējs Krišjānis Justs Ratnieks, kurš palika nepārspēts 20 metros, kā arī bija otrais tāllēkšanā no vietas un pildbumbu pārnešanā. Jāatzīmē arī Rihards Reinfelds, kurš uzvarēja pievilkšanās pie stieņa vingrinājumā, pievelkoties 19 reizes.

B grupā jauniešiem visu trijnieku aizņēma “MSĢ/ RK Liepāja” pārstāvji. Uzvarēja Kārlis Jānis Dāboliņš (18 punkti), kurš palika nepārspēts 20 metru un 800 metru skrējienos. Otrās vietas viņam – lēkšanā pār gumiju, vēdera presē un pievilkšanās pie stieņa. Otrajā vietā kopvērtējumā Armands Petkus (22 , kuram uzvara vēdera preses vingrinājumā un otrās vietas 800 metros, pievilkšanās pie stieņa un pildbumbu pārnešanā. Trijnieku noslēdza Markuss Lagzdiņš, paliekot nepārspēts pildbumbu pārnešanā.

C grupā zēniem sīvā cīņā uzvaru svinēja Arvīds Logins (15 punkti), kuram izdevās uzvarēt – lēkšanā pār gumiju, pildbumbu pārnešanā, pievilkšanās pie stieņa un 800 metru skrējienā. Otrajā vietā sekoja Helvijs Kancers (17 punkti). Helvijs uzvarēja tāllēkšanā no vietas. Tikmēr trešais bija Smiltenes jaunais sportists Edvards Pundurs (25 punkti), kurš uzvarēja lēkšanā pār gumiju.

Meitenēm A grupā nepārspēta palika “RRS” sportiste Rūta Zibene, kura neuzvarēja tikai 20 metru skrējienā. Otrā vieta Kristīnei Černīšai. B grupā uzvaras laurus plūca Paula Patrīcija Tilko (11 punkti), bet otrajā vietā sekoja Dana Boļšakova (15 punkti), kura pēc papildus rādītājiem pārspēja savu komandas biedreni no “Belo CP/ RRS” Līvu Šlosbergu. Tikmēr C grupā meitenēm pirmā vieta Ievai Jurēvičai.

Sacensību apbalvošanā, klāt esot arī Murjāņu sporta ģimnāzijas direktoram Sergejam Čeveram, tika apbalvoti arī Latvijas jaunatnes kausa kopvērtējuma laureāti. Latvijas Riteņbraukšanas federācija izsaka pateicību par sadarbību Murjāņu sporta ģimnāzijas treneriem un skolas vadībai, kā arī citu sporta skolu un klubu treneriem par iesaistīšanos tiesāšanas darbā. Gardas un veselīgas balvas sportistiem sarūpēja – “Rāmklani” un “JS Meistardarbs”.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044