Skujiņš sezonu iesāk ar 19. vietu un UCI punktiem “Marseļas GP”; starti arī dobelniekiem

Toms Skujiņš, finišējot 19. vietā, Marseļas lielās balvas sacensībās, kļuvis par pirmo no Latvijas riteņbraucējiem, kurš šosezon nopelnījis UCI pasaules ranga punktus. Emīls Liepiņš tikmēr finišēja 29. vietā un sekmēja komandas biedra devīto pozīciju “Trofeo Palma” velobraucienā, kamēr Māris Bogdanovičs bija 38. “Tour of Sharjah” trešajā etapā ar finišu kalnā.

Toms Skujiņš:

Pēc pavadītas starpsezonas ASV, Spānijā un Andorā, pirmo startu jaunajā sezonā svētdien aizvadīja Toms Skujiņš. “Trek – Segafredo” komandas riteņbraucējs bija viens no 147 riteņbraucējiem, kurš izgāja uz starta UCI 1. kategorijas viendienu velobraucienā – Marseļas lielās balvas izcīņā. Šīs sacensības tradicionāli ievadīja Francijas kausa sezonu, kas īpaši nozīmīga ir visām franču vienībām.

“Trek – Segafredo” vadošie spēki cīņā par uzvaru bez Skujiņa bija arī – Bauke Mollema, Mads Pedersens un komandas jaunieguvums – Tonijs Galopēns. 174,3 kilometru garā distance bija kāpumiem bagātīga, tomēr tie nebija tik lieli, lai arī sprinteri, kuri šobrīd uzņēmuši labu sportisko formu nevarētu tikt pāri kopā ar grupu.

Dienas atrāvienā iesaistījās septiņi riteņbraucēji, kuriem grupa ļāva iegūt vairāk nekā sešu minūšu pārsvaru. Distances otrajā pusē ievērojami aktivizējās arī peletons. No tā atrauties spēja pazīstamais itāļu riteņbraucējs Djēgo Ulisī, kurš noķēra jau sadalījušos atrāviena braucējus. Kad līdz finišam bija atlikuši vien ap 25 kilometriem no peletona uzbruka arī Gijoms Martēns (“Cofidis”). Šis franču riteņbraucējs spēja panākt tā brīža līderus. Viņa piedāvāto tempu neizturēja arī Ulisī.

Lielajā grupā, kas bija vien ap 40 braucējiem kupla,  aktīvs bija Toms Skujiņš. Latvijas čempions spēja sekot vairākiem uzbrukumiem. Tāpat, Toma piedāvātais temps kāpumā bija par grūtu ne vienam vien peletonā esošajam braucēja, kuri zaudēja kontaktu. Būtiski, ka grupā turējās arī Mads Pedersens, kuram lielas izredzes bija pacīnīties par uzvaru finiša spurtā. Pēdējos desmit kilometros grupa ar “UAE Team” braucējiem priekšgalā noķēra Martēnu.

Viss izšķīrās finiša spurtā. Vēl pirms tā tempu ievērojami sakāpināja “TotalEnergie” vīri ar slaveno norvēģi Edvallu Boasanu Hāgenu priekšgalā. Pēdējos metros viņu apsteidza Mads Pedersens. Skujiņa komandas biedrs gan vadību nenoturēja, jo īsi pirms finiša līnija no aizvēja lieliski izlīda “Arkea Samsic” beļģu braucējs Amorī Kapio, atnesot savai komandai pirmo triumfu šosezon. Otrā vieta Pedersenam, kamēr trijnieku noslēdza spānis Frančisko Galvāns no “Equipo Kern Pharma” (abi +00:00:00).

Vadošajā grupā finišēja arī Toms Skujiņš. Carnikavietis sezonu iesāka ar lielisku darbu komandas labā un 19. vietu rezultātu listē. Tomam tāds pats rezultāts kā uzvarētājam. Latvijas čempions nopelnīja arī trīs pasaules ranga punktus.

Emīls Liepiņš:

Svētdien Maljorkā ar “Trofeo Palma” velobraucienu noslēdzās piecu pirmā kategorijas viendienu velobraucienu sērija. Emīls Liepiņš kopā ar Mateo Mosketi un citiem “Trek – Segafredo” riteņbraucējiem centās atkārot pirms diviem gadiem paveikto, kad sacensībās nepārspēts palika tieši Mosketi, bet Liepiņš ieņēma devīto vietu.

 

Arī šoreiz uzvarētāja liktenis noskaidrojās finiša spurtā starp 30 peletonā palikušajiem braucējiem. Liepiņš ar komandas biedriem parūpējās par labu pozīciju, lai Mosketi varētu cīnīties par vietu uz goda pjedestāla. Uzvaru gan izcīnīja beļģis Arno de Lī, kurš otrajā un trešajā vietā atstāja kolumbieti Sebastianu Molano (“UAE team”) un savu tautieti Sašu Vīmesu (“Sport Vlanderen – Baloise”).

Mosketi starp 151 finišējušo ieņēma devīto vietu, kamēr Emīls Liepiņš, kurš savu rezultātu upurēja komandas interešu labā, ierindojās 29. vietā, paliekot nedaudz aiz UCI punktu robežas.

Māris Bogdanovičs:

Māris Bogdanovičs Emirātos turpina dalību UCI 2. kategorijas daudzdienu velobraucienā “Tour of Sharjak”. Svētdien tika aizvadīts 107 kilometru garais trešais posms ar finišu vairāku kilometru garā izteikti stāvā kāpumā. Uzvaru svinēja slovēnis Gregs Bole. Bijušais “Bahrain Victourius” riteņbraucējs spraigā cīņā par trim sekundēm kalnā apsteidza ukraini Anatoliju Budjaku.

Labākais no Bogdanoviča komandas biedriem šajā etapā bija austrālietis Mairus Monks, kuram sestā vietā (+00:00:27). Bogdanovičs tikmēr ieņēma 38. vietu (+00:04:10). Velobraucienā vēl atlicis aizvadīt divus posmus.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044