Pluto sezonu sāk ar iespaidīgu kritienu Antālijas tūres pirmā posma finišā

Latvijas elites izlases un Nīderlandes komandas “Abloc” riteņbraucējs Mārtiņš Pluto ceturtdien Turcijā piedzīvoja smagu un ļoti nepatīkamu kritienu UCI 1. kategorijas daudzdienu velobrauciena “Tour of Antalya” pirmajā posmā. Latviešu sportists tika klasificēts 154. vietā un šodien turpina sacensības.

Antālijas tūre šajā gadā sapulcējusi gana spēcīgu dalībnieku sastāvu no pro kontinentālajām un kontinentālajām vienībām. Otro gadu pēc kārtas tieši Turcijā jauno sezonu sāk pērn Latvijas elites izlasē debitējušais un Nīderlandē ikdienā dzīvojošais Mārtiņš Pluto. Viņš šajās sacensībās ir viens no nīderlandiešu vienības “Abloc” līderiem.

Pirmajā posmā riteņbraucēji mērojās spēkiem 142,4 kilometru garajā distancē bez lieliem kāpumiem. Dienas atrāvienā iesaistījās arī viens no Pluto komandas biedriem Bodī del Grosso, kurš atzīmējās starpfinišos. Atrāviens, kā tika prognozēts, tika noķerts gana laicīgi pirms finiša. Peletona priekšā aktīva un pamanāma bija tieši “Abloc” vienība, kas izšķirošajiem notikumiem virzīja tieši latviešu sprinteri.

Uzvarētāja liktenis izšķīrās lielās grupas finiša spurtā. Pēdējā kilometrā peletonā, ātrumam pārsniedzot 60 kilometrus stundā, notika ļoti iespaidīgs kritiens. Tajā diemžēl iekļuva un cieta arī Mārtiņš. Latviešu riteņbraucējs, komandas biedru atbalstīts, spēja sasniegt finišu, tiekot klasificēts 154. vietā. Ņemot vērā, ka kritiens notika pēdējos trīs kilometros, Mārtiņam tika piešķirts grupas laiks.

Uzvaru dramatiskā cīņā pēc fotofiniša noskatīšanās izcīnīja itālis Mateo Malučelli (“Gazprom RusVelo”), kurš otrajā un trešajā vietā atstāja attiecīgi savu tautieti Jakubu Marečko (“Alpecin Fenix”) un igauni Karlu Patriku Lauku (“Bingoal Pauwels Sauces”). Lielās grupas laiks distancē – 3 stundas 24 minūtes un 26 sekundes.

Piektdien tiek aizvadīts sacensību otrais posms, kurā riteņbraucēji veic 180 kilometru garu otro posmu ar četriem izteiktākiem kāpumiem distances pirmajā pusē. Beigas  ir izteikti līdzenākas.

Mārtiņš Pluto pēc nopietnā kritiena spējis turpināt sacensības. Velobraucienā iekļauti četri posmi.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044