13 šosejas riteņbraukšanas treneri sekmīgi nokārto UCI 2. līmeņa kursus

Piektdien Rīgā noslēdzās piecu dienu garie UCI 2. līmeņa šosejas riteņbraukšanas treneru kursi. Tos pasniedza Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības eksperts Jean Jaques Henry no Francijas. Gala eksāmenu sekmīgi nokārtoja visi 13 treneri no dažādām Latvijas sporta skolām un klubiem.

UCI 2. līmeņa šosejas riteņbraukšanas kursos piedalījās treneri, kuri pērn sekmīgi nokārtoja 1. līmeņa kursus. Kursi risinājās piecu dienu garumā Rīgā esošajā sporta centrā “Mežaparks”. Lekcijas pasniedza pazīstamais UCI eksperts, bijušais pasaules tūres komandu sporta direktors un eksprofesionālis Jean Jaques Henry. 

Eksperts trenerus izglītoja par treniņu plānu veidošanu un analizēšanu, jaudām un slodžu līmeņiem. Tāpat treneri arī praktiski un teorētiski mācījās par bremzēšanas tehniku, līkumu izņemšanu, braukšanu grupā un citām vērtīgām lietām. Eksperts, iepriekš skaidrojot, treneriem deva arī uzdevumus veidot mēneša un gada treniņu plānus. Treneri strādāja grupās, tādējādi daloties savā pieredzē un vienojoties par labākajiem risinājumiem.

Kursi noslēdzās ar rakstisko eksāmenu. Treneriem bija jāatbild uz 15 dažādiem jautājumiem par apgūtajām tēmām. Sekmīgai kursu nokārtošanai nepieciešami bija 35 no 50 maksimāli iegūstajiem punktiem. Visi 13 speciālisti arī sekmīgi nokārtoja pārbaudījumu, godam nopelnot UCI 2. līmeņa treneru sertifikātus.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs Toms Markss atzinīgi vērtē kursu norisi, izceļot treneru saliedēšanos un starptautisko pieredzi, ko sniedza franču eksperts. T. Markss norāda, ka arī turpmāk LRF prioritāšu vidū būs treneru, tiesnešu un pašu sportistu izglītošana.

 Kursu norise bija iespējama pateicoties UCI solidaritātes projektam. LRF tādējādi jau realizējusi piecus UCI izglītības projektus. Iepriekš arī aizvadīti sekmīgi divi līmeņu kursi BMX treneriem, pirmais līmenis šosejas riteņbraukšanas tiesnešiem un divi līmeņi šosejas riteņbraukšanas treneriem.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044