“UAE Tour” noslēdzas ar Pogačara uzvaru; Skujiņam UCI punkti beļģu klasikā

Sestdien ar Tadeja Pogačara uzvaru septītajā posmā noslēdzās pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “UAE tour”. Emīls Liepiņš sacensības noslēdza ar 77. pozīciju. Toms Skujiņš tikmēr sekmēja komandas biedra Jaspera Streivena vietu TOP 10 “Omloop Het Nieuwsblad” velobraucienā, pats ieņemot 50. vietu, kas ļāva nopelnīt piecus UCI pasaules ranga punktus.

EMĪLS LIEPIŅŠ:

Arābu Emirātu tūres sestdien noslēdzās ar 148 kilometru garu septīto posmu. Pēdējie 11 kilometri veda izteiktā kalnā, kura vidējā stāvuma pakāpe sasniedza septiņus procentus. Uzvarētāja liktenis izšķīrās starp kopvērtējuma līderi Tadeju Pogačaru no “UAE Team” un “Ineons Grenadiers” riteņbraucēju Adamu Jeitsu. Lai arī Jeitss vairākkārt centās aizmukt no Pogačara, tomēr slovēnis ne tikai spēja sekot britam, bet arī veikt izrāvienu un izcīnīt solo triumfu.

23 gadus vecais Pogačars tādējādi triumfēja ne tikai posmā, bet arī kopvērtējumā. Otrais posmā un kopvērtējumā Jeitss, kamēr trešais palika spānis Pello Bilbao, kurš spēja veikt četru vietu kāpumu, no goda pjedestāla nobīdot Aleksandru Vlasovu.

Emīls Liepiņš septītajā posmā finišēja vienā grupiņā ar Lietuvas čempionu Ignu Konovalovas. Latvietim ieņemot 77. vietu (+00:10:56). Kopvērtējumā Emīls ieņēma 87. pozīciju. Atsevišķos posmos divas reizes dobelnieks izcīnīja vietas TOP7, bet vēl divas reizes bija labāko 20 skaitā.

TOMS SKUJIŅŠ:

Sestdien ar “Omloop Het Nieuwsblad” velobraucienu tika ievadīts slaveno Beļģijas klasiku periods. Latviju šajās sacensībās, kas norisinājās 77. reizi, pārstāvēja valsts čempions Toms Skujiņš. Toms un pārējie “Trek – Segafredo” vīri galveno akcentu lika uz savas vienību klasiku speciālistu Jasperu Streivenu. Skujiņa galvenais uzdevums pēdējos 60 kilometros bija sekot līdzi atraušanās mēģinājumiem no pamatgrupas.

Dienas atrāvienā iesaistījās septiņi riteņbraucēji, starp kuriem skaļu uzvārdu nebija. Bēgļu pārsvars sasniedza vairāk nekā astoņas minūtes. Kontroli peletonā uzņēmās “Jumbo – Visma” vīri, kuru līderis sacensībās bija Vouts van Ārts.  Trasē tika iekļauti ne tikai kategorizētie pauguri, bet arī bruģa posmi.

Atrāviens tika likvidēts 35 kilometrus pirms finiša. Kāpumos ievērojami sadalījās arī grupa. Vadībā nonāca van Ārts, Tīšs Benots (abi “Jumbo – Visma”), Tomass Pidkoks (“Ineos”), Sonijs Kolbrelli (“Bahrain Victourius”), Stefans Kings (“Groupama – FDJ”) un Florians Vermeršs (“Lotto Soudal”). Vēlāk grupa kļuva krietni lielāka. Tai pievienojās arī “Trek – Segafredo” līderis Streivens.

Beigu daļā sekmīgs solo uzbrukums padevās van Ārtam, kurš arī izcīnīja skaistu solo uzvaru. Tuvāko sekotāju 204 kilometru garajā distancē Soniju Kolbrelli Beļģijas čempions pārspēja par 22 sekundēm. Trešo vietu izcīnīja Gregs van Avermāts (“AG2R Citroen”).

Jaspers Streivens finišēja desmitajā vietā (+00:00:22). Tikmēr mūsu Toms Skujiņš finišēja lielajā grupā, 1 minūti un 30 sekundes pēc uzvarētāja un ierindojās 50. vietā. Latvijas čempions arī nopelnīja piecus pasaules ranga punktus. Svētdien Toms Skujiņš startēs Kūrnes – Briseles – Kūrnes velobraucienā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044