Šodien pasaules slavenais “Milāna – Sanremo” ar Skujiņu un Neilandu dalībnieku vidū

Viens no centrālajiem sporta notikumiem pasaulē sestdien neapšaubāmi ir Itālijā notiekošais “Milāna – Sanremo” velobrauciens. Teju 300 kilometru garajā sacīkstē no Latvijas sportistiem startēs valsts čempions Toms Skujiņš un 2018. gadā sevi spilgti šajā velobraucienā apliecinājušais kuldīdznieks Krists Neilands. Sacensības tiešraidē skatāmas kanālā “Eurosport1”.

“Milāna – Sanremo” velobrauciens ir pirmais no kopumā pieciem pasaules riteņbraukšanas monomentiem. Velobrauciens šogad atzīmē 113. gadskārtu. Šīs ir garākās profesionālās riteņbraukšanas viendienu sacensības. Distances garums sasniegs 293 kilometrus. Vienlaikus, šīs pavisam noteikti reljefa un dinamikas ziņā, nav starp smagākajām sacensībām.

Galvenie notikumi risinās pēdējos 40 kilometros, bet par atslēgas vietu uzskatāms slavenais “Podžio” kāpums vien desmit kilometrus pirms finiša līnijas. “Podžio” ir stāvs serpentīna veida kāpums, kam seko tehnisks nobrauciens. Pēdējos gados lielākā intriga ir tam, kurš no favorītiem pirmais uzbruks šajā kāpumā.

Latvijas līdzjutējiem svaigākās atmiņas ar mūsu riteņbraucējiem izšķirošajos notikumos no 2018. gada, kad tobrīd Latvijas čempionu kreklā startējošais Krists Neilands parūpējās par pārsteigumu, uzbrūkot “Podžio”. Viņam pievienojās Vinčenco Nibali, kurš vēlāk kļuva par sacensību uzvarētāju. Krists finišēja 23. vietā. Pērn velobraucienā nepārspēts palika Toma Skujiņa komandas biedrs Jaspers Streivens, kurš pārsteidza konkurentus uzbrūkot vien pirms paša finiša.

Latviju šī gada “Milāna – Sanremo” pārstāvēs gan Krists Neilands, gan Toms Skujiņš. Lai arī neviens ne otrs nav komandu līderi uz šo startu, tomēr abi sevi apliecinājuši kā lieliskas opcijas, kas var atnest panākumus vai būt ļoti noderīgi saviem līderiem tieši svarīgākajos mirkļos.

Favorītu loks ir ļoti plašs. Par uzvaru var cīnīties gan sprinteri, tostarp Jaspers Filipsens, Fabio Jakobsens un Neilanda komandas biedrs Džakomo Nicolo, gan klasiku speciālisti – Vouts van Ārts, Jaspers Streivens Metjū van der Pūls (atgriezies pēc savainoja). Noteikti jārēķinās arī ar trim slovēņu superbraucējiem – Tadeju Pogačaru, Primožu Rogliču un Mateju Mohoriču.

Sacensību sākums pulksten 11:00. Tiešraide kanālā “Eurosport1”.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044