Latvijas U23 vīru izlase un junioru meitenes  atgriežas UCI Nāciju kausu apritē

Svētdien Beļģijā dažādās vecuma grupās norisināsies prestižā pavasara klasika “Gent – Wevelgem”, kas U23 un junioru sportistiem būs kā nāciju kausa sacensības. U23 vīru konkurencē pēc vairāku gadu pauzes nāciju kausā atgriežas Latvijas izlase. Tāpat, apvienojoties ar Zviedrijas sportistēm, junioru meiteņu konkurencē startēs trīs Latvijas riteņbraucējas.

Ģentes – Vevelgemas viendienu velobrauciens šogad atzīmē savu 84. gadskārtu. Svētdien visas dienas garumā norisināsies kopumā piecas dažādas sacensības. Ja elites konkurencē Latvija šogad netiks pārstāvēta, tad U23 un junioru grupās mūsu sportisti atgriežas nāciju kausos.

U23 vīru konkurencē Latvijas sportisti nāciju kausa sacensībās pilnvērtīgi nav startējuši kopš 2018. gada. Lielā mērā atgriešanās iespējama pateicoties vadošo U23 sportistu nokļūšanai laba līmeņa attīstības komandās, kā arī sportistu iekļaušanai Latvijas Olimpiskās  vienības sastāvā, kas paver arī finansiālas iespējas startam nāciju kausa sacensībās.

Mūsu valsts godu aizstāvēs – Pauls Rubenis, Alekss Krasts (abi “Ampler Development team”), Matīss Kaļveršs (“Astana Development team”), Roberts Andersons (“RRS”), Rauls Gūtmanis un Kārlis Klismets (abi “MSĢ). Šāda līmeņa sacensību pieredze U23 konkurencē ir Rubenim, Krastam un arī Kaļveršam, kuri jau šosezon aizvadījuši vairākus startus.

Jāatzīmē Aleksa Krasta izcīnītais kalnu karaļa krekls Olimpijas tūres kopvērtējumā un Matīsa Kaļverša gūtā 12. vieta Horvātijā notikušajā “Umag Trophy” viendienu velobraucienā. Tikmēr Rauls Gūtmanis, Kārlis Klismets un Roberts Andrersons, no kuriem pirmajiem diviem šī ir pirmā sezona U23 grupā, treneru – Mārtiņa Trautmaņa un Gata Smukuļa vadībā aizvadījuši mēneša garu treniņnometni Spānijā.

Distances garums U23 vīriem būs 177 kilometru garumā. Trasē iekļauti virkne bruģa posmu un dažāda garuma, kā arī stāvuma pakāpes pauguri. Ļoti svarīga būs arī cīņa par pozīciju, jo ceļi bieži vien ir šauri ar asiem līkumiem un pagriezieniem. Jāatzīmē virkne augsta līmeņa pasaules tūres un pro kontinentālo komandu braucēji. Piemēram, Igaunijas līderis būs “Arkea Samsic” vienību pārstāvošais Markuss Pajurs.

Pateicoties trenera Raivja Belohvoščika entuziasmam un iespējām, Latvija būs pārstāvēta arī šī velobrauciena junioru meiteņu grupas sacensībām. Lai arī mūsu valstij pilnu komandu izveidot nebija iespējams, tomēr starts kļuva iespējams pēc apvienošanās ar Zviedrijas izlasi. No mūsu riteņbraucējām startēs – Laura Belohvoščika, Alise Milča un Diāna Sauša. Meitenes pievarēs 77,5 kilometru garu distanci.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044