Murjāņu sporta ģimnāzijā treniņus aizvada 15 Ukrainas izlases riteņbraucēji

Murjāņu sporta ģimnāzija atsaucās Latvijas Riteņbraukšanas federācijas lūgumam pie sevis uzņemt 15 riteņbraucējus un divus trenerus no Ukrainas. Jaunie sportisti no Mikolajevas pilsētas Latvijā ir veiksmīgi iedzīvojušies un gatavojas startēt arī Latvijas un Baltijas jaunatnes kausa posmos šosejas riteņbraukšanā.

Agresora iebrukums licis no Ukrainas izbraukt vairākiem miljoniem šīs valsts iedzīvotāju. Viņu vidū arī virknei dažādu sporta veidu sportistu, tostarp riteņbraucēju. Ukrainas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Andrijs Grivko, kurš 2016. gada sezonu pavadīja vienā komandā – “Astana” ar Gati Smukuli, vērsās pie Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidenta Sanda Āķa ar lūgumu Latvijai atsaukties 15 riteņbraucēju un divu treneru lielas grupas uzņemšanā.

LRF aicinājumam atsaucās Murjāņu sporta ģimnāzija, kuras telpās sekmīgi iedzīvojušies Ukrainas riteņbraucēji  treneri. Pateicoties Saulkrastu novada pašvaldības un pašas skolas darbinieku pretimnākšanai, sportisti un treneri Latvijā ir iejutušies labi. Viņiem nodrošināti atbilstoši dzīvošanas, ēšanas un treniņu apstākļi. Mikolajevas pilsētas komanda regulāri aizvada treniņus pa apkārtējiem ceļiem.

Atsaucoties LRF lūgumam, sporta klubs “Dako Ziemeļvidzeme” iegādāja sportistiem nepieciešamo kritiski nepieciešamo inventāru treniņu darba nodrošināšanai. Grupas sastāvā lielākoties ir meitenes, no kurām vairākas iekļautas Ukrainas izlašu sastāvos jauniešu un junioru grupās.

Drīzumā Murjāņos ieradīsies vēl viena riteņbraukšanas treniņu grupa no Ukrainas.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044