Bogdanovičs izcīna 12. vietu Taizemes tūres otrajā posmā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs sestdien izcīnīja 12.vietu Taizemes tūres (UCI kat.2.1.) otrajā posmā.Riteņbraucēji veica 183,5 kilometrus ar diviem sprinta starpfinišiem un diviem lielākiem kāpumiem. 22 vadošo braucēju finiša spurtā uzvaru svinēja polis Alans Banašeks ("HRE Mazowsze Serce Polski"), kurš finišēja četrās stundās 15 minūtēs un 11 sekundēs. Viņš apsteidza UKYO komandas braucēju Reimondu Krederu un austrālieti Sairusu Monku ("Meiyo CCN").

 Bogdanovičs, kurš arī pārstāv kontinentālo komandu "Meiyo CCN", ierindojās 12. vietā. Arī kopvērtējumā par līderi ir kļuvis Banašeks. Trīs sekundes viņam zaudē Kreders un sešas - Monks. Bogdanovičs zaudē 13 sekundes un ierindojas desmitajā pozīcijā. Svētdien riteņbraucēji mēros 117 kilometrus Sakonas Nakhonas apkārtnē ar vienu lielāku pauguru distances sākumā un sprinta starpfinišu distances beigu daļā.. Taizemes tūre sešu posmu garumā noslēgsies trešdien.

Par otro posmu plašāk informē Māris Bogdanovičs:

Pēc nobrauktiem 30km izveidojās dienas atrāviens 2 braucēju sastāvā. Līderu komanda kontrolēja pelotonu. Ap 70. km sākās paugurains reljefs un sākās ļoti daudz atrāvienu mēģinājumi. Jutos šodien daudz labāk un varēju piedīties cīņā par atrāvienu, jo bija skaidrs, ka līderu komanda nevēlās kontrolēt grupu 190km garumā, tāpēc visticamāk izveidosies spēcīgs atrāviens, kurš varētu “izdzīvot” līdz galam. Tā arī notika..

Pēc pirmā KOM starpfiniša aptuveni 10 spēcīgiem braucējiem izdevās atrauties ar mūsējo Cyrus Monk priekšgalā. Pēctam vēl vairāki atrāvieni, kuri pievienojās vadošajai grupai. Kad starp atrāvienu un grupu izveidojās 30-40sek liela atstarpe, tad vienā no pauguriem, kopā ar vēl pāris spēcīgiem braucējiem, man izdevās “pārcelties” no pamatgrupas uz vadošo grupu. Kopā izveidojāmies 30 braucēju grupa, labi sastrādājāmies un tā arī braucām uz finišu.
 
Pēdējos 30km cīnijos ar krampjiem un jutu, ka būs grūti pacīnīties par top vietām sprintā. Pēdējos 10km sākās ļoti daudz atrāvienu mēģinājumi, taču aizmukt nevienam neizdevās un beigās sprints no 30 cilvēku grupas. Cyrus šodien 3. vieta, bet man 12. Kopvērtējumā pēc 2 etapiem Cyrus 3. es 10.
Kopumā ar šodien paveikto esmu apmierināts, jo smagā un paugurainā etapā izdevās būt starp spēcīgākajiem braucējiem. Prieks arī par Cyrus Monk lielisko rezultātu. Ticu, ka viņš šo tūri var uzvarēt. Darīsim visu, lai tā arī būtu!

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044