Bogdanovičs pēc Taizemes tūres 4. posmam kopvērtējumā 14. vietā

LETA. Latvijas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs pirmdien izcīnīja 65. vietu Taizemes tūres (UCI kat.2.1.) ceturtajā posmā.Pirmdien riteņbraucēji mēroja 176 kilometrus garu līdzenuma posms ar trim sprinta starpfinišiem.

Lielās grupas finišā otro uzvaru pēc kārtas svinēja Malaizijas riteņbraucējs Mohds Harifs Salehs ("Terengganu Polygon"), kurš kopā ar lielo grupu finišēja četrās stundās trijās minūtēs un 47 sekundēs. Viņš finišā apsteidza nīderlandieti Reimonu Krederu (UKYO) un vācieti Lukasu Karštensenu ("Bike Aid").

Bogdanovičs, kurš pārstāv kontinentālo komandu "Meiyo CCN", finišēja lielajā grupā.

Kopvērtējumā līdera krekliņu ir saglabājis Kreders (UKYO), kurš par sešām sekundēm apsteidz poli Alanu Banašeku ("HRE Mazowsze Serce Polski") un par 15 sekundēm - austrālieti Sairusu Monku ("Meiyo CCN"). Bogdanovičs zaudē 22 sekundes un ierindojas 14.pozīcijā, bet sprinteru ieskaitē viņš ir 29. vietā.

Otrdien Nakhonphanonas tuvumā notiks 163 kilometrus garais līdzenuma posms ar trim sprinta starpfinišiem. Taizemes tūre sešu posmu garumā noslēgsies trešdien.

Par posmu raksta pats Māris Bogdanovičs:

178km etaps bez izteiktiem kāpumiem, taču ar diezgan stipru vēju, kurš ik pa laikam iegriezās no sāna.Pirmās 2h bija ļoti jaudīgas, braucām aktīvi kā komanda un katrā no atrāvienu mēģinājumiem bija pa kādam mūsējam. Tāds arī bija mūsu plāns, lai nenonāktu situācijā, kad mums būtu jāķer atrāviens.

80. km aizmuka 6 braucēji, kuri nebija bīstami par cīņu kopvērtējumā. Visas vadošās komandas bija apmierinātas, tai skaitā mēs. Atlikušie 100km tika aizvaditi ļoti mierīgā tempā, līderu komandai kontrolējot tempu, lai atrāviens neaizbrauktu pārāk tālu un beigās tiktu noķerts.
 
Kaut arī braucām salīdzinoši mierīgi, vienalga nogurums ar katru minūti krājās lielāks un lielāks, jo šodien bija 35 grādi un uz šosejas esi kā uz pannas. Īpaši to izjūt, kad temps pelotonā ir zems.
 
5km pirms finiša atrāviens tika likvidēts un gatavojāmies grupas sprintam. Komandas biedrs Samuel Volkers ļoti labi turēja mani grupas priekšpusē, taču 2km līdz finišam izveidojās pamatīgs kritiens tieši mums priekšā. Nezinu, kā man izdevās palikt uz riteņa, taču grupa lielā kritiena dēļ pārplīsa uz pusēm un atgriezties cīņā par sprintu vairs nebija iespējams.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044