Arvis Sprude startēs pasaules prestižajās "Race Across America” ultra riteņbraukšanas sacensībās

Šogad 14. jūnijā tiks dots starts “Race Across America” – izaicinājumu pilnajām ultra-riteņbraukšanas sacensībām. Jau 39. reizi, pulcējot sportistus no visas pasaules, tiks pārbaudīts viņu fiziskās un mentālās robežas.

Sacensības sāksies Okeansaidā, to laikā dalībnieki mēros teju 5000 kilometrus, pieveicot 55 000 augstuma metrus un šķērsojot 12 štatus. Pirmo reizi sacensībās piedalīsies kāds no Baltijas valstīm – ultrariteņbraucējs un sporta skolotājs no Kuldīgas – Arvis Sprude.

“Race Across America” (RAAM) tiek uzskatītas par pasaules prestižākajām ultra-riteņbraukšanas sacensībām. Pagājušajā gadā A. Sprudem uzvarot sacensībās Polijā, tika nodrošināta iespēja kvalificēties RAAM kā pirmajam no Baltijas valstīm.

“Dienā, kad savu velo dzīvi pārvērsu ultra riteņbraukšanas virzienā, tieši šīs sacensības bija tās par ko biju dzirdējis runājam daudzus. Lai arī pēdējos divus gadus katru dienu gatavojos “Red Bull Transiberian Extreme”, pēc Krievijas īstenotā kara Ukrainā, neredzu iespēju un nevēlos piedalīties tur notiekošajās sacensībās, kamēr valsti vada cilvēks, kurš ir spējīgs uz kaut ko tik nežēlīgu un prātam neaptveramu. Ceru, ka situācija normalizēsies un būs iespējams kādreiz savā karjeras laikā izbraukt arī šo posmu,” stāsta Arvis Sprude.

“Tajā pašā laikā jāatzīst, ka esmu patīkami satraukts gaidāmajām sacensībām ASV, jo apzinos, ka tur piedalās pasaules labākie un izturīgākie riteņbraucēji. Tas būs liels gan fizisko, gan mentālo spēju pārbaudījums, kļūstot par manu lielāko piedzīvojumu līdz šim,” tā A. Sprude.

Papildu informācija par “Race Across America”: https://www.raamrace.org/about

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044