Jaunie šosejas riteņbraucēji sacentīsies par Skujiņa, Neilanda un Liepiņa kausiem + NOLIKUMI

Ar sacensībām Dobeles pusē šonedēļ startē jaunā Latvijas un Baltijas jaunatnes kausa sezona šosejas riteņbraukšanā. Sezonā plānoti septiņi posmi, bet jauniešu, kā arī abas zēnu grupas nesīs Toma Skujiņa, Krista Neilanda un Emīla Liepiņa vārdus. Foto: Agnis Melderis. 

 Latvijas jaunatnes kauss šosejas riteņbraukšanā ir ļoti nozīmīgas sacensības jaunāko grupu šosejas riteņbraucējiem pieredzes iegūšanā dažādās šosejas riteņbraukšanas disciplīnās. Jaunajā sezonā kausā iekļautas septiņas sacensības, kas norisināsies Dobelē (2 posmi), Kuldīgā, Smiltenē, Rīgā (2 reizes) un Mārupē. Trijās sacensībās riteņbraucēji sacentīsies grupas braucienā, bet pa divām individuālajā un kritērija braucienos.

Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad jaunie riteņbraucēji tiks vērtēti septiņās vecuma grupās, sākot no 2011. gadā dzimušajiem zēniem un meitenēm līdz pat 2004. gadā dzimušajām meitenēm. A un B grupās zēniem, kā arī meitenēm, un C grupā zēniem būs iespēja startēt septiņās sacensībās, no kuriem tiks vērtētas piecas labākās. Tikmēr D grupā zēniem un meitenēm, kā arī C grupā meitenēm būs piecas sacensības, no kurām tiks vērtētas četras. Turpinot tradīcijas, tiks noteikts arī komandu vērtējums B un C grupā zēniem.

Pirmais jaunums šajā gadā būs trīs šobrīd labāko Latvijas šosejas riteņbraucēju iesaiste jaunatnes kausā. Gaidāmajā sezonā B grupas jaunieši sezonas garumā sacentīsies par Latvijas čempiona un “Tour de France” posmā otro vietu ieguvušā Toma Skujiņa kausu, C grupas zēni spēkosies par “Giro d’Italia” velobrauciena posmā piekto vietu ieguvušā Latvijas eksčempiona Krista Neilanda kausu. Tikmēr jaunākajā D grupā notiks sacensības piecos posmos par šogad zvaigžņotajā “UAE tour” piekto vietu ieguvušā Emīla Liepiņa kausu. Visi trīs Latvijas profesionāļi arī iespēju robežās sekos līdzi jaunatnes kausa norisei, turot īkšķus par savas grupas dalībniekiem.

Otrs būtiskais jaunums ir daudz ciešākas sadarbības izveidošana ar Lietuvas un Igaunijas riteņbraukšanas federācijām. Jauniešu un junioru grupās kā puišiem, tā meitenēm sešos posmos tiks sarīkots Baltijas jaunatnes kauss. Latvijā notiks trīs posmi. Šīs nedēļas nogalē Dobelē, nākamās nedēļas nogalē Otepē, 5. jūnijā Smiltenē un 7. augustā Kintslī pilsētiņā Igaunijā. Baltijas kausa mērķis ir radīt daudz lielāku konkurenci starp Latvijas, Igaunijas un Lietuvas sportistiem.

“Dobeles dzirnavnieks” kausa pirmais un otrais posms risināsies piektdien, kā arī sestdien. Piektdien riteņbraucēji Apguldes ciemā sacentīsies individuālajā braucienā, bet dienu vēlāk gaidāmas grupas brauciena sacensības Kroņaucē. Plānots, ka sacensībās piedalīsies ap 300 riteņbraucēju no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas.

Latvijas jaunatnes kausa sacensības:

15.04., Dobeles dzirnavnieka kausa 1. posms ITT braucienā, Apgulde

16.04., Dobeles dzirnavnieka kausa 2. posms grupas braucienā, Kroņauce

14.05., Jāņa Baukša piemiņas kauss grupas braucienā, Kuldīga

05.06., Smiltenes kauss grupas braucienā, Smiltene

15.06., Biķernieku trases sacensības ITT braucienā, Rīga

10.08., Rīgas lielās balvas sacensības, Rīga

11.09., Mārupes kauss kritērijā, Mārupe

Baltijas jaunatnes kausa sacensības:

15.04., Dobeles dzirnavnieka kausa 1. posms ITT braucienā, Apgulde

16.04., Dobeles dzirnavnieka kausa 2. posms grupas braucienā, Kroņauce

23.04. Otepaa GP grupas brauciens, Otepē (Igaunijā)

24.04. Otepaa Rattaralli grupas braucienā, Otepē (Igaunijā)

05.06. Smiltenes kauss grupas braucienā, Smiltene

07.08. Kinstli Karikas komandu brauciens Kintsli (Igaunijā)

Latvijas jaunatnes kausa nolikums pieejams ŠEIT:

Baltijas jaunatnes kausa nolikums pieejams ŠEIT

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044