Slavenais “Smiltenes kauss” šogad maina formātu un notiks 4. jūnijā

Vienas no Latvijas senākajām un aizraujošākajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām “Smiltenes kauss” šogad risināsies ievērojami agrāk nekā iepriekš – 4. jūnijā. Organizatori ievērojami mainījuši arī sacensību formātu, aktīvās atpūtas cienītājiem piedāvājot kāpumiem bagātākās distances mūsu valstī. Pasākuma ietvaros notiks arī policistu atklātais čempionāts,  Latvijas un Baltijas kausa posms, kā arī bērnu un veselības braucieni. Foto: Agnis Melderis.

Šajā gadā “Smiltenes kauss” norisināsies ievērojami agrāk nekā iepriekšējos trīs gadus. Velo cienītāji skaistajā Vidzemes mazpilsētā pulcēsies jau 4. jūnijā. Lai palielinātu dalībnieku interesi, ievērojami mainīts arī pasākuma koncepts. Sacensību centrs atradīsies pie Brantu pagasta pārvaldes, Vidzemes ciemā. Turpat esošajā stadionā tiks rīkotas arī bērnu brauciena sacensības, kur bezmaksas piedalīties varēs ikviens smiltenietis un pilsētas viesis.

Pārējo braucienu trases tikmēr vedīs pa kāpumiem bagātīgo Raunas ceļu. Dienas pirmajā pusē cīņu par “Smiltenes kausu” uzsāks jaunatnes grupu sportisti. Kā pirmie 20 kilometru distancē līdz Brantiem dosies U12 zēnu un meiteņu, kā arī U14 meiteņu grupu sportisti.

Sekos ļoti jaudīgais U14 grupas zēnu, kā arī U16 jauniešu meiteņu, U18 junioru, U23 un amatieru sieviešu grupas brauciens līdz Raunai, kur riteņbraucējus sagaida viens Raunas aplis ar izteiktu kāpumu tajā. Jāizceļ, ka  grupu sportisti šajās sacensībās sadalīs arī Latvijas čempionāta medaļas grupas braucienā.  Jaunatnes sacensības noslēgs U16 jauniešu puišu grupas brauciens, kura garums sasniegs 65 kilometrus. Riteņbraucēji, aizbraucot uz Raunu tur veiks četrus 5 kilometru garos apļus ar lielo kāpumu katrā no tiem.

Jāizceļ, ka “Smiltenes kauss” ir iekļauts Latvijas jaunatnes un pieaugušo kausa kalendārā. Tikmēr jauniešu un junioru sacensības arī ir Baltijas kausa posms. Plānots, ka sacensībās startēs arī Igaunijas, Lietuvas un Ukrainas riteņbraucēji.

 Sporta distances brauciens pavisam noteikti būs gada kāpumiem bagātākās šosejas riteņbraukšanas sacensības Latvijā un vienas no bagātīgākajām Baltijā. 80 kilometru garajā distancē riteņbraucēji no Vidzemes dosies uz Raunu, tālāk Priekuļiem un Jaunraunu. Pēc atgriešanās Raunā sekos viens 5 kilometru aplis, bet finišs gaidāms Vidzemē.

Vērienīgāks un sportiskāks kā iepriekš solās būt 40 kilometru garais Tautas brauciens. Trase vedīs līdz Raunai un atpakaļ, augstuma metriem pārsniedzot 400. Šajā braucienā startēt var ikviens interesents, kurš vēlas pacīnīties gan par rezultātu, gan vienkārši baudīt braucienu grupā.

Pirmo reizi “Smiltenes kausa” ietvaros Tautas klasē notiks arī atklātais “IeM un  policistu veločempionāts”. Ātrākie tiks noskaidroti kā individuālajā, tā arī komandu ieskaitē. Šajās sacensībās piedalīties aicināti  iekšlietu ministrijā strādājošie, policisti un drošības struktūrās strādājošie darbinieki.

Padomāts arī par aktīvu dzīves veidu mīlošiem cilvēkiem, kuri sacensības nav prātā. 20 kilometru garais Veselības brauciens, kas vedīs līdz Brantiem, lieliski piemērots skolu klasēm, uzņēmumu kolektīviem vai draugu kompānijām. Organizatori noteiks krāšņākos dalībniekus un kuplākos uzņēmumus.

Pieteikšanās “Smiltenes kausam” pieejama interneta vietnē www.bulta.lv/smiltene. Tur arī atrodams nolikums un trašu GPX faili. Smiltenes novada iedzīvotājiem dalība ir bezmaksas.

Leģendārā “Smiltenes kausa” pirmsākumi meklējami aizvadītā gadsimta sešdesmitajos gados. Aizraujošās un fiziski prasīgās sacīkstes ilgus gadus organizēja riteņbraukšanas treneris Jānis Akmentiņš. “Smiltenes kauss” tika atjaunots 2019. gadā pēc vietējo riteņbraukšanas entuziastu iniciatīvas. Gadu vēlāk sacensības jau pulcēja 500 braukt gribētāju no visas Latvijas.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044