Jāņa Baukša piemiņas kausa sacensībām jaudīgs dalībnieku sastāvs

Sestdien Kuldīgas novadā norisināsies panākumiem bagātā šosejas riteņbraukšanas trenera Jāņa Baukša piemiņas kausa sacensības. Trīs dažādos braucienos pieteikušies vairāk nekā 210 sportisti no Latvijas, Lietuvas un Ukrainas. Īpaši spraigs solās būt 80 kilometru garais sporta brauciens, kurā startēs arī pasaules čempionāt bronzas medaļnieks un “Toue de France” posma uzvarētājs.

Kuldīgas novada sporta skola sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju trenera Jāņa Baukša piemiņas kausu šosejas riteņbraukšanā rīko devīto gadu. Šīs ir ļoti nozīmīgas un neatņemas sacensības pavasara periodā zēnu, jauniešu, junioru, meiteņu un pieaugušo grupās.

Šogad velobraucienam pieteikušies 211 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Ukrainas. Sacensības ir arī viens no Latvijas pieaugušo un jaunatnes kausa posmiem.  Īpaši nozīmīgs šis starts būs U16 jauniešu puišu un meiteņu grupām, kam Kuldīgas sacensības būs kā atlase uz Eiropas Jaunatnes Olimpiādi.

Kā pirmie sacensības pulksten 12:00 iesāks U14 zēnu un meiteņu, kā arī U16 meiteņu grupu sportisti, sacenšoties 35 kilometru distancē. U16 jauniešu un U18 junioru meiteņu grupu starts tiks dots pulksten 13:10, veicot 65 kilometru garo distanci. Sacensību kulminācija gaidāma pulksten 15:10, kad junioru, elites, U23 un amatieru braucēji dosies 80 kilometru garajā distancē.

Jāņa Baukša piemiņas kausā dalību apstiprinājuši tādi vīri kā – mūsu Māris Bogdanovičs, Andžs Flaksis, Andris Vosekalns, “Astana” komandā debitējušais Matīss Kaļveršs, Francijas amatieros sekmīgi startējošais Kristers Ansons, junioru izlases vadošie braucēji. Jāizceļ arī titulētā lietuvieša Ramūnas Navardauskas dalība.

Sacensībām tiešsaistes rezultāti tiks nodrošināti fotofiniss.lv platformā.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044