Neilands pēdējā kalnā cīnās par pjedestālu, Ungārijas tūres kopvērtējumā izcīnot septīto vietu

LETA: Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel - Premier Tech" svētdien nodrošināja septīto vietu daudzdienu sacensību "Tour de Hongrie" (UCI kat.2.1) kopvērtējumā. Krists cīnījās par pjedestālu, tomēr pēc Edija Dubnara izrāviena kilometru pirms finiša, nedaudz zaudēja pozīcijas, posmā ieņemot astoto vietu. 

 Velobrauciens noslēdzās svētdien ar piekto posmu, kurā sportisti mēroja 184 kilometrus ar pirmās kategorijas kāpumu jau desmitajā kilometrā, otrās kategorijas kāpumu apmēram 100 kilometrus tālāk un pirmās kategorijas kāpumu finišā.

Pirms pēdējā posma kopvērtējumā minūtes robežās bija 75 sportisti, bet 2019.gada čempions Neilands līderim Fabio Jākobsenam no Nīderlandes ("Quick-Step Alpha Vinyl") zaudēja 24 sekundes, kas deva 11.vietu.

Kuldīdznieks posma pēdējā fāzē bija vadošajā grupā, kas viesa cerības par augstu vietu kopvērtējumā. Apmēram divus kilometrus pirms finiša solo atrāvienā aizbrauca īrs Edijs Danbars ("Ineos Grenadiers") un vienīgais, kurš viņu panāca, bija itālis Antonio Tiberi ("Trek - Segafredo").

Tiberi finiša līniju šķērsoja pēc posmā pavadītām četrām stundām 39 minūtēm un 31 sekundes. Danbars zaudēja divas sekundes, bet 23 sekundes atpalika spānis Oskars Rodrigess ("Movistar"). Neilands zaudēja 41 sekundi un ieņēma astoto vietu.

Kopvērtējumā uzvarēja Danbars, kurš par 23 sekundēm apsteidza Rodrigesu. Neilandam 43 sekunžu deficīts deva septīto vietu.

Daudzdienu velobrauciens Ungārijā norisinājās jau 43. reizi vēsturē.

2019.gadā Ungārijas tūres kopvērtējumā uzvarēja Neilands, bet pagājušogad uzvaras laurus plūca austrālietis Demjens Hausons.

LRF logo

KONTAKTI

Latvijas Riteņbraukšanas Federācija
Roberta Feldmaņa iela 11, Rīga LV -1014
Tālr./fakss: 67540605
Reģistrācijas numurs: 40008023340
Banka: A/S «Swedbank», konts LV70HABA000140J038044